Mysolution

Kunneman & Vandenbroek kiest voor Mysolution Recruitment

Meer efficiëntie, transparantere werkstromen en minder fouten. Dat zijn de drie grootste voordelen die Marcel Kunneman van Mysolution Recruitment verwacht. Als directeur van Kunneman & Vandenbroek Recruitment Solutions B.V. had hij al tien jaar ervaring met de recruitment software van Tangram. Zijn bedrijf stapt nu over op de nieuwe SAAS-applicaties voor werving & selectie, urenregistratie en verkoopfacturatie van Mysolution. Een stap die naadloos aansluit bij de strategie van de recruiter uit Houten om zijn marktpositie te versterken en verbreden.

Kunneman & Vandenbroek is een middelgrote recruiter waarvan 90% van de activiteiten om werving en selectie draait. Het bureau bedient de recruitmentmarkt met drie units: ICT & Engineering, Marketing & Sales en Finance & Banking. “In deze drie sectoren helpen we onze kandidaten in elke denkbare functie aan een vast dienstverband. In het verlengde daarvan willen we onze opdrachtgevers ook ontzorgen als detacheerder en uitzender. De software van Mysolution kan ons daarbij heel behulpzaam zijn”, aldus Kunneman.

Strategische blik

Kunneman & Vandenbroek combineert Mysolution Recruitment met de backoffice applicaties voor urenregistratie en verkoopfacturatie uit Mysolution Flex. “Met dank aan ons flexibele SAAS-aanbod in de cloud hoeven we voor dit doel niet ons volledige backoffice systeem te implementeren, maar gebruikt de klant alleen die applicaties waar behoefte aan is. Opschalen naar meer toepassingen kan later altijd nog. Hierdoor ben je met één leverancier direct klaar”, zegt de accountmanager van Mysolution. Hij begeleidde Kunneman & Vandenbroek bij hun overstap naar Mysolution Recruitment.

Marcel Kunneman kijkt met een strategische blik naar de flexmarkt: "Met onze strategie 2020-2023 versterken we onze positie, naast recruitment, als detacheerder en uitzender. Hierdoor kunnen we een totaalaanbod in arbeidsbemiddeling voor onze klanten realiseren en worden we minder afhankelijk van recruitment. De applicaties van Mysolution Flex komen hierbij goed van pas."

Meer grip op het werk

Mysolution Recruitment is een Application Tracking System (ATS) waarmee recruiters elke stap van hun kandidaten én opdrachtgevers in het proces van vacature, sollicitatie, selectie, matching en plaatsing kunnen volgen. “Door real time inzicht in de eigen workflow krijgen mijn medewerkers meer grip op hun werk en meer mogelijkheden om hun werkproces waar nodig bij te sturen”, zegt Kunneman.

Onze oplossing is een persoonlijke assistent die je via je smartphone, tablet of laptop altijd bij de hand hebt. En dat is wel zo handig wanneer je bij een klant in gesprek bent over mogelijke kandidaten voor hun vacatures. Dan wil je snel hun actuele geschiktheid, beschikbaarheid en geschiedenis kunnen inzien.

Meer efficiëntie en minder fouten

De software van Mysolution is gebouwd op het bewezen platform Salesforce en daardoor volledig cloudgebaseerd. Dit biedt onder andere zekerheid, veiligheid en efficiëntie. Zo synchroniseren de toepassingen voor werving & selectie in de cloud gemakkelijk met die van Office365 voor e-mail en agenda. Hierdoor hoeven contactgegevens en andere data maar één keer te worden ingevoerd.

Met de software van Mysolution kunnen recruiters hun werk efficiënter en dus sneller doen. Kunneman: "Met die efficiëntie besparen we tijd die we liever aan onze opdrachtgevers en kandidaten besteden. We bemiddelen veel high potentials voor strategische functies met grote afbreukrisico’s. Een plaatsing kost hierdoor sowieso veel tijd en aandacht." Hij wijst er verder op dat het steeds opnieuw invoeren van gegevens de kans op fouten groter maakt. "Omdat we die data nu maar één keer hoeven in te kloppen, verwacht ik een kleinere foutmarge."

Geen leverancier maar partner

Voor Kunneman is Mysolution geen leverancier, maar een partner in business. “Die rol kunnen zij spelen door hun branchekennis, hun bereikbaarheid en hun bereidheid om altijd mee te denken”, zo vat hij zijn ervaring met Mysolution samen.