DataChecker

Integratiepartner

PLAN DEMO >

DataChecker ondersteunt, binnen de producten van Mysolution, bij het naleven van de identificatieplicht. Dit wordt gerealiseerd door het controleren en valideren van ID-bewijzen en andere relevante documenten om te verzekeren dat de betreffende kandidaat gerechtigd is om in Nederland te mogen werken.

DataChecker & Mysolution

Plichten in de uitzendbranche

De identificatieplicht, die geldt voor alle organisaties in de uitzend- en detacheringsbranche, evenals andere werkgevers, bestaat uit drie onderdelen: Verificatieplicht, bewaarplicht en zorgplicht. Dit betekent dat je er te allen tijde voor moet zorgen jouw identiteitsverificatie, als werkgever, gedegen is en alle werknemersdossiers op orde zijn.

DataChecker-MysolutionVerificatie- en bewaarplicht

DataChecker heeft een reeks oplossingen ontwikkeld en geïntegreerd binnen de producten van Mysolution (Mysolution Flex - MSF en Mysolution Recruitment - MSR) om organisaties te helpen voldoen aan de verificatieplicht en bewaarplicht.

Ook wel de volgende oplossingen voor de uitzend- en detacheringsbranche:

ID Verify
Right to Work Check
Secure ID Link in combinatie met Face Verify

ID Verify ✓ 

De ID Verify controleert de geldig- en echtheid van identiteitsdocumenten van (nieuwe) kandidaten binnen Mysolution. Deze verificatie wordt uitgevoerd met behulp van automatische en optische technieken om er zeker van te zijn dat de documentatie daadwerkelijk bij de betreffende kandidaat hoort.

Right to Work Check 

De Right to Work Check verifieert of een kandidaat het recht heeft om in Nederland te werken. Dit wordt gedaan door identiteits- en tewerkstellingsdocumenten te controleren in overeenstemming met de lokale wet- en regelgeving. Dit is cruciaal voor de staffingbranche om mogelijke fraude en/of boetes te voorkomen.

Secure ID Link ✓ 

De Secure ID Link-oplossing biedt verificatie op afstand aan. Vanuit MSF en MSR kan men een e-mail en/of SMS sturen naar de kandidaat, die zich vervolgens met een smartphone in een beveiligde omgeving op afstand kan identificeren. De omgeving kan volledig naar look- en feel van de klant worden vormgegeven. Het onboardingsproces kan worden uitgebreid met FaceVerify, waarbij een selfie wordt gemaakt en gecontroleerd wordt of deze overeenkomt met het gezicht op het identiteitsdocument.

Voordelen DataChecker & Mysolution

Grondige validatie van identiteitsdocumenten

Grondige validatie van identiteitsdocumenten | DataChecker's expertise in het valideren van identiteitsdocumenten is naadloos geïntegreerd binnen Mysolution, zodat je kunt vertrouwen op de authenticiteit van documenten en de identiteit van kandidaten.

Garantie van rechtmatige tewerkstelling

Garantie van rechtmatige tewerkstelling | Met de Right to Work Check van DataChecker, geïmplementeerd binnen Mysolution, elimineer je het risico op het illegaal tewerkstellen van personeel, waardoor je altijd voldoet aan lokale wetgeving.

Volledige compliance met inspectie SZW

Volledige compliance met inspectie SZW | Deze samenwerking zorgt ervoor dat je volledig voldoet aan de eisen van de Inspectie SZW, door zowel verificatie- als bewaarplicht efficiënt te beheren binnen je organisatie.

Optimale kostenbeheersing en schaalbaarheid - Snowflake en Mysolution

Maximale data beveiliging | DataChecker en Mysolution waarborgen de veiligheid van je data, met robuuste beveiligingsmaatregelen die het risico op datalekken minimaliseren en de privacy van je kandidaten beschermen.

Cijfer Mysolution - 5

Efficiënte processen en kostenbesparing | De integratie biedt een gestroomlijnd proces voor het verifiëren van identiteitsdocumenten en werkvergunningen, wat resulteert in tijdsbesparing en kostenreductie, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een betrouwbare en efficiënte workflow binnen je recruitmentproces.

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >