Mysolution

Nieuwe CEO van Mysolution gaat voor verbinding en innovatie

Jaap Postma, de nieuwe CEO van Mysolution, is zowel verbinder als ontwikkelaar. Hij brengt opdrachtgevers en specialisten bij elkaar om samen met hen in te spelen op nieuwe kansen. "Ik pel graag de kern van het product of een dienst af. En dat lukt alleen door ook de details van een techniek of oplossing te willen weten. Daarom zoek ik voortdurend vakmensen op die weten waarover ze praten."

Jaap Postma, Mysolution CEOJaap Postma, CEO Mysolution

Aanvoerder

Zijn nieuwe collega’s bij Mysolution mogen rekenen op een aanvoerder die zich tussen de troepen mengt en wiens kantoordeur altijd open staat. Een manager die niet alleen rondloopt om zijn betrokkenheid te tonen, maar ook om als een spons op te zuigen waar zijn collega’s mee bezig zijn. Om vervolgens met hun kennis en ervaring de klant nog beter te bedienen.

Dynamiek en reuring

Kortom, Jaap Postma gaat voor dynamiek en reuring bij Mysolution zorgen. Maar wel op een manier die iedereen kan meemaken. Als ervaren verbinder en manager heeft hij oog voor de menskant van het werk en de organisatie van Mysolution. Met deze blog introduceert hij zich en ontvouwt hij zijn visie op markt- en productontwikkeling. En laat hij zien welke manier van leidinggeven het beste bij hem past. 

Wie is Jaap Postma?

Jaap Postma is 46 jaar, getrouwd en woont met zijn vrouw, drie dochters en een Friese Stabij in Haarlem. Hij studeerde economie in Groningen en heeft altijd een speciale interesse in techniek gehad. Dit verklaart ook zijn carrière in de (mobiele) telecomsector. Na bijna 18 jaar managementfuncties bij KPN is hij vanaf 2016 achtereenvolgens CEO bij het Deense telecombedrijf TDC, senior adviseur bij Macquarie Group - een financiële dienstverlener - en Non Executive Director bij KCOM, een ICT-dienstverlener in de UK. Een loopbaan die laat zien dat Jaap graag het voortouw neemt bij dienstverleners die worden gedreven door techniek en innovatie. "Ik zie mezelf als een spin in het web. In dat web bouw ik aan draden naar onder andere de klant, de markt, het product, de techniek en de specialist. Met ambitie om nog betere en mooiere dingen voor onze opdrachtgevers te maken. En wat we daarvan leren weer toe te passen in vergelijkbare oplossingen voor andere klanten. Op die manier kunnen we als Mysolution gericht en structureel onze producten en diensten doorontwikkelen."

Jaap Postma en Geert-Jan Waasdorp Mysolution en de Intelligence Group CEOGeert-Jan Waasdorp, Directeur & Oprichter Intelligence Group en Jaap Postma, CEO Mysolution

Innovatie als dynamisch proces

Postma ziet innovatie als een dynamisch proces waarbij hij bruggen bouwt tussen bedrijfsvoering, klant en product. De gouden driehoek van innovatie en business development. Innovatie kan alleen slagen wanneer alle drie zijden van deze driehoek functioneren. De innovatiedriehoek is een bril waarmee hij zowel naar de innovatiekansen van klanten als die van Mysolution zelf kijkt. Om vervolgens beide perspectieven als partner in business met elkaar te verbinden.

"Ik denk en werk graag vanuit die verschillende perspectieven. En dat doe ik in brainstormsessies waarbij al die perspectieven in vlees en bloed aan tafel zitten. Ik ben daarom niet zo van de bilaterale gesprekken, ik zet de klokken liever direct samen met alle relevante spelers gelijk. Dat is niet alleen efficiënter, maar het zorgt ook voor een grotere creativiteit en de onderlinge afstemming is dan gelijk geregeld."

CEO én aandeelhouder met vertrouwen in de toekomst

Jaap heeft erg veel zin in zijn nieuwe functie bij Mysolution. Dat hij zelf mede-eigenaar is geworden, getuigt van vertrouwen in de toekomst. "Evenals mijn collega-directieleden Jan Beekman, Arno de Haan en Reinier Nieuwenhuis en onze Lead Architect Mark Boon ben ik aandeelhouder. Ik zie volop kansen voor een verdere groei en doorontwikkeling van Mysolution. Hoewel nog maar net in dienst, ben ik onder de indruk van de kennis en gedrevenheid die ik hier aantref. We hebben innovatieve producten in handen om de groei van Mysolution voort te zetten. Wellicht zijn we af en toe nog wat bescheiden in de manier waarop we dat uitdragen. Ook die kans verzilver ik graag."

Lees meer

Jaap Postma: 'Van applicatie naar goudmijn: Hoe de flexbranche data kan verzilveren.'