Mysolution

Vijf manieren om met een ATS de candidate journey te optimaliseren

Om kandidaten succesvol te plaatsen bij je opdrachtgevers zijn sprankelende vacatureteksten nog steeds belangrijk, maar al lang niet meer voldoende. Belangrijker is dat je de kandidaat vanaf het eerste contact tot en met de plaatsing een plezierig gevoel weet te geven. Met een Applicant Tracking System (ATS) kunt je deze candidate journey op veel manieren optimaliseren. Maak hierna alvast kennis met vijf ATS-toepassingen waarmee je voor jouw kandidaten het verschil kunt maken.

1. Ontwerp met jouw ATS een transparant werkproces

Het is wel zo fijn om per kandidaat, vacature of opdrachtgever inzicht te hebben in het werkproces van werving, selectie en plaatsing. Welke kandidaten zijn al op het eerste gesprek geweest, wie zijn er afgewezen en wie kunnen al worden geplaatst? Een ATS nodigt uit om de stappen van dit proces en daarmee van de candidate journey te identificeren. Dit geeft niet alleen de recruiter, maar ook de kandidaten en opdrachtgevers houvast. Voor een kandidaat is er weinig vervelender dan onduidelijkheid over het proces van werving en selectie en zijn of haar status daarin. Uiteraard wil je de kandidaat altijd op een juiste manier behandelen.

Op zoek naar recruitmentsoftware? Wij geven je 11 tips voor functionaliteiten die onmisbaar zijn in jouw ATS.

2. Integreer jouw ATS met je mail

Een ATS in de cloud kan worden geïntegreerd met de agenda- en mailfunctie van bijvoorbeeld Outlook of Gmail. Dit vereenvoudigt de communicatie met kandidaten en opdrachtgevers en creëert daar ook meer grip op. Deadlines voor ontvangstbevestigingen van sollicitaties, uitnodigingen voor gesprekken en reacties op die gesprekken worden hiermee een integraal onderdeel van de werkstroom in je mail. De bijbehorende teksten kunnen worden gestandaardiseerd, wat veel tijd bespaart. Voorkom dat kandidaten te laat, onvolledig of verkeerd worden geïnformeerd over hun status en biedt hen continue inzicht in de vervolgstappen met de bijbehorende termijnen.

3. Gebruik je ATS voor werving & selectie

Zoek met je ATS eerst naar passende kandidaten in jouw eigen databank voordat je een nieuwe vacature extern publiceert. Gebruik de kernwoorden van de vacaturetekst om de ATS-databank te doorzoeken. Mogelijk heb je snel een match. Houd de databank actueel, zodat je direct kunt zien of de kandidaten, die bij de vacature passen, beschikbaar zijn en zo ja, wanneer en voor hoeveel uur per week. Een kandidaat die recent is afgewezen zal blij zijn met een nieuwe uitnodiging. Dit getuigt van vertrouwen!

4. Ga met jouw ATS het web op

Google for Jobs, LinkedIn Jobs: online vacaturebanken en sociale media raken in toenemende mate met elkaar vervlochten. Searching en matching vinden ook steeds vaker via online recruitment tools plaats, zonder persoonlijk contact met een recruiter. Het is dan wel de kunst om de kandidaat vervolgens op een passende manier te benaderen. Dit begint al bij de selectie van de zoektermen: sluiten die voldoende aan bij het taalgebruik waarmee hoogopgeleide jongeren zich inclusief hun cv presenteren op Facebook, Instagram of LinkedIn? En hoe vertaal je de harde eisen van de vacature naar de synoniemen die kandidaten daar zelf voor gebruiken? Een slim ATS biedt de nodige zoekintelligentie en suggesties voor dit doel.

5. Benut jouw ATS om meer tijd voor contacten te creëren

Personalia van kandidaten en opdrachtgevers, vacatureteksten, in te plannen afspraken en standaardberichten; dit is nog maar een greep uit de gegevens en acties die met een ATS kunnen worden geautomatiseerd. Door de standaarddata, standaardberichten en standaardacties in het werkproces van recruitment zoveel mogelijk te automatiseren, creëer je meer tijd voor het contact met opdrachtgevers en kandidaten. En omdat een ATS helpt om die informatie actueel te houden en onafhankelijk van tijd en plaats in te zien, kan je die contacten beter en efficiënter voorbereiden. Telefoon- en mailverkeer met kandidaten wordt hierdoor effectiever en persoonlijker, met als resultaat een verbetering van je candidate journey.

Wij geven je 11 functionaliteiten die niet mogen ontbreken in je ATS. Benieuwd welke functionaliteiten niet mogen ontbreken? Lees het whitepaper!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Checklist: ATS Mysolution Recruitmentsoftware