Talentpools: De sleutel tot efficiënte werving en topkandidaten

De recruitmentsector staat bekend om zijn hevige concurrentie, waarbij met name kleine en middelgrote wervingsbureaus vaak voor grote uitdagingen staan bij het nastreven van groei en uitbreiding. Goed doordachte strategieën bieden de mogelijkheid om te evolueren tot multinationale organisaties die kunnen concurreren met de belangrijkste spelers in de branche. Eén van de drie scale-up strategieën voor een effectieve digitalisering in recruitment richt zich op het belang van talentpools.

Efficiënte recruitment en toegang tot topkandidaten

Het opbouwen en onderhouden van een talentpool is een strategische zet voor recruitmentbureaus. Een talentpool bestaat uit potentiële kandidaten die mogelijk interessant zijn voor toekomstige vacatures. Door een talentpool te creëren en een CRM-systeem te gebruiken, om contact te onderhouden met deze kandidaten, kunnen bureaus snel geschikte kandidaten identificeren wanneer er nieuwe vacatures ontstaan. Dit bespaart tijd en moeite bij het zoeken naar kandidaten voor elke nieuwe vacature.

Een CRM-systeem stelt bureaus ook in staat om gepersonaliseerde en gerichte communicatie met kandidaten te onderhouden, hun interesses en betrokkenheid te behouden en sterke relaties met hen op te bouwen. Dit kan resulteren in een hogere respons en een grotere kans om topkandidaten aan te trekken. Door gebruik te maken van talentpools en CRM-systemen kunnen wervingsbureaus hun wervingsproces efficiënter maken, hun time-to-hire verkorten en een concurrentievoordeel behalen door snel toegang te hebben tot gekwalificeerde kandidaten.

"Het systeem van Mysolution biedt precies de tool die nodig is om een handige, op ontwikkeling gerichte talentenpool te bouwen. We kunnen daar alle gegevens in kwijt die onze opdrachtgevers belangrijk vinden en vervolgens op basis van functionele zoekcriteria de juiste kandidaten bij de juiste vacatures zoeken en selecteren."

Monica van der Ven, Personal Assistent | Suur & Company

Search & Match

Mysolution speelt een belangrijke rol in het faciliteren van een doordachte talentpool strategie voor recruitmentbureaus. Met Mysolution's geavanceerde search- en matchingtool, "Search & Match", kunnen bureaus snel geschikte kandidaten identificeren op basis van hard en soft skills. Dit helpt hen om effectief te koppelen aan openstaande vacatures en zo hun talentpool te verrijken.

Onze matchingmodule heeft de mogelijkheid om elk CV in te lezen en de relevante velden automatisch in te vullen, waardoor het zoeken naar kandidaten aanzienlijk wordt vereenvoudigd. Hierdoor wordt geen enkele kandidaat over het hoofd gezien en kun je sneller de juiste match vinden.

Daarnaast biedt onze integratiepartner Textkernel, ook de optie om om geschikte kandidaten te vinden. Door de volledige integratie binnen de Mysolution software kunnen bureaus gebruikmaken van Textkernel's geavanceerde zoekopties om nog meer potentiële kandidaten te ontdekken die waardevol kunnen zijn voor hun talentpool.

Benieuwd naar de andere strategieën voor een effectieve digitalisering in recruitment?
Lees het whitepaper!

Download whitepaper drie scale up strategien voor een effectieve digitalisering in recruitment

 

Mysolution Browser Plug-in

De Mysolution Browser Plug-in vereenvoudigt het integreren van Mysolution Recruitment met alle populaire jobboards waar kandidaten te vinden zijn. Met slechts één klik krijg je toegang tot alle relevante kandidaatinformatie. Of je nu actief zoekt op jobboards zoals LinkedIn, Indeed, Werk.nl of Xing, de Mysolution Browser Plug-in voert automatisch een controle uit om te zien of jouw gewenste kandidaat al geregistreerd staat in de Mysolution Recruitmentsoftware. Op deze manier bespaar je tijd en heb je direct alle benodigde gegevens binnen handbereik.

Met deze slimme tools in handen, kunnen wervingsbureaus de waarde van hun talentpool maximaliseren, efficiënter werken en hun positie in de competitieve recruitmentmarkt versterken. Door een strategische focus op talentpools en het benutten van de krachtige mogelijkheden van Mysolution en Textkernel, kunnen deze bureaus een voorsprong behouden en succesvol blijven groeien in de branche.

Schermafbeelding 2021-09-20 om 09-59-54-1-1De Mysolution Browser Plug-in look & feel

 

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >