Mysolution

Vijf voordelen van de koppeling tussen website en ATS

Je kunt nog meer uit jouw recruitmentwebsite halen door die te koppelen aan jouw Applicant Tracking System (ATS). Met een koppeling tussen jouw website en ATS maak je het publiceren van vacatures en het sollicitatieproces veel gemakkelijker en efficiënter. Met als resultaat een optimale candidate journey.

Wil je weten wat de koppeling tussen website en ATS jou kan opleveren? Wij geven vijf voordelen, dus lees vooral verder.

1. Een groter bereik van vacatures

Nieuwe vacatures bij opdrachtgevers publiceer je eerst in je ATS. Dat is ook een belangrijke functie van een ATS: het vergelijken van vacatures met jouw bestaande kandidatenbestand. Extern werven is immers niet nodig wanneer je met enkele muisklikken in je ATS voldoende geschikte kandidaten vindt. Maar in een krappe arbeidsmarkt en bij specialistische functies is extern werven een logische en vaak ook noodzakelijke vervolgstap.

Door een ATS en website aan elkaar te koppelen, kun je vacatures die al in je ATS staan eenvoudig en snel publiceren op je website én op vacaturebanken zoals de Nationale Vacaturebank en Monsterboard. Met als resultaat een veel groter bereik van vacatures. En dat levert op zijn beurt meer sollicitanten en dus meer keuze op, zodat jij opdrachtgevers kan voorzien van dé beste kandidaat.

Op zoek naar recruitmentsoftware? Wij geven je 11 tips voor functionaliteiten die onmisbaar zijn in jouw ATS.

2. Een efficiëntere verwerking van sollicitaties

De koppeling tussen een ATS en website werkt niet alleen van binnen naar buiten (van ATS naar website, bij het publiceren van vacatures), maar ook van buiten naar binnen: de online sollicitaties via de website komen direct in het ATS terecht. Je ziet de websollicitaties in het ATS overzichtelijk per vacature binnenstromen. Je kunt je ATS zo inrichten dat je van elke nieuwe sollicitatie een kennisgeving in de applicatie of een pushmelding op je telefoon krijgt.

Door de koppeling tussen een ATS en website kun je websollicitaties dus efficiënter en doelgerichter verwerken. Je bespaart tijd omdat je een websollicitatie niet handmatig in het recruitmentsysteem hoeft in te voeren. Dit voordeel valt of staat met de applicatie voor online solliciteren op je website. Maak het sollicitanten gemakkelijk om hun cv te uploaden en daarmee het sollicitatieformulier al zoveel mogelijk automatisch in te vullen. Gebruik hiervoor cv parsing, een functionaliteit van een ATS waarmee de cv van een sollicitant wordt omgezet naar zijn kandidaatkaart in het ATS.

3. Een optimale candidate journey

Wanneer een kandidaat een sollicitatie bij jou als snel en gemakkelijk beleeft, is dat zijn of haar eerste positieve ervaring met jou als recruiter. De koppeling tussen jouw ATS en website draagt bij aan een optimale candidate journey, omdat de websollicitatie hiermee accuraat en efficiënt in jouw recruitmentsysteem terecht komt. Dit voorkomt een verkeerde of te late reactie naar de sollicitant. De kandidaat voelt zich gekend en hoeft zijn personalia en cv maar één keer in te voeren. Zo maak je als recruiter hét verschil en bind je sollicitanten en kandidaten aan je. Ontdek hoe je de candidate journey kunt verbeteren met deze vijf ATS-toepassingen.

4. Eenduidig proces van werving, sollicitatie en selectie

De koppeling tussen een ATS en website faciliteert de samenwerking en communicatie met opdrachtgevers, collega’s en kandidaten bij het vervullen van vacatures. Door de digitale afstemming tussen beide tools werk je samen met alle betrokkenen aan een eenduidig proces van werving, sollicitatie en selectie. Een goede communicatie tussen ATS en website maakt de werkprocessen van recruitment eenvoudiger en stimuleert de samenwerking binnen die processen.

Het online publiceren van vacatures via het ATS op je website én op vacaturebanken biedt jouw opdrachtgevers prima kansen voor een hogere naamsbekendheid door meer zichtbaarheid. Als recruiter profiteer je hier ook van: je lift mee op de naamsbekendheid van je opdrachtgever. Zo trekken de vacatures die jij op jobboards plaatst ook verkeer naar jouw website.

5. Een betere vindbaarheid van vacatures

Door vacatures vanuit het ATS op je website te publiceren vergroot je de vindbaarheid van die vacatures bij werkzoekenden. Inmiddels is Google for Jobs uitgerold, een nieuwe vacaturebank van Google, die voor jou als recruiter het verschil kan maken. Wanneer je vacatures de kenmerken meegeeft waar Google for Jobs vacatures op scoort, kom je daar hoger in de zoekresultaten terecht. Door die kenmerken al eerder in het ATS aan vacatures mee te geven, haal je nog meer rendement uit de koppeling van jouw ATS met jouw website. De online publicatie van die vacatures op o.a. Google for Jobs levert dan betere resultaten op, met dank aan een betere vindbaarheid.

Benieuwd welke functionaliteiten niet mogen ontbreken? Lees het whitepaper!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Voorpagina Checklist - Deze 11 functionaliteiten zijn onmisbaar in jouw ATS 2021 Mysolution