Backoffice, Digitale transformatie, AI

Nieuwe technologische horizon onthult tijdens Directions EMEA 2023

Directions EMEA 2023, het jaarlijkse evenement voor Microsoft Dynamics 365 Business Central (BC) en haar partners, bracht een golf van innovatie en inzichten die de toekomst van bedrijfsprocessen en technologieën verder vormgeven. Met meer dan 30.000 klanten wereldwijd en een breed scala aan functies blijft BC één van de dominante spelers onder de ERP-leveranciers.

Het platform van ons product, Mysolution Flex (MSF), wordt aangedreven door Microsoft Business Central. Het is van cruciaal belang om te begrijpen wat deze ontwikkelingen van Business Central voor ons allemaal betekenen en welke voordelen ze bieden.

Directions EMEA - MysolutionOnze collega's bij de Directions EMEA 2023 in Lyon, Frankrijk

Data-driven acties en hun cruciale rol in implementatie

Het evenement richtte zich niet alleen op functionaliteiten, maar ook op het belang van datagedreven acties voor, tijdens en na de implementatie. Dit 'data driven' aspect onderstreepte het belang van het verzamelen en interpreteren van gegevens gedurende de gehele customer journey. Mysolution geeft hier vorm aan via het Performance – en management dashboards die ter beschikking kunnen worden gesteld aan onze klanten.

Hoogtepunten in Business Central voor verbeterde gebruikerservaring en processen

Verklarende foutmeldingen: De verbeterde foutmeldingen wijzen je duidelijker op de oorzaak van het probleem en bieden een snelle link naar de bron voor een snellere oplossing. Bovendien kan de foutmelding een voorgestelde oplossing bevatten die met één klik kan worden toegepast.
Tabbladen in de browser hebben een duidelijkere titel en badge: De tabbladen in je browser hebben nu een helderdere titel en laten zien waar je je bevindt in Business Central, inclusief de badge van het bedrijf waarin je werkt.
Nieuwe personalisatiemogelijkheden voor veldweergave: Je kunt nu alle velden die in een tabel aanwezig zijn, op een lijst of kaart plaatsen met behulp van personalisatie. Houd er rekening mee dat deze extra velden niet bewerkbaar zijn.
 AI in Business Central: Co-pilot is de AI-tool in Business Central waarvan de eerste functionaliteiten zijn getoond. Meer informatie hierover volgt verder in onze blogartikel.
 Toekomstige Updates (BC24 en verder): Verwachte functies zoals duurzaamheidsjournaals voor het bijhouden van CO2-uitstoot en de mogelijkheid om analytische weergaven te delen.

Low-Code/No-Code oplossingen

Vooral de opkomst van Low-Code/No-Code (LLM) oplossingen trok veel aandacht, samen met de diepe focus van Microsoft op kunstmatige intelligentie (AI), te zien in de introductie van co-pilot in hun hele productaanbod, inclusief Business Central.

AANBEVOLEN BLOG: DE IMPACT VAN GENERATIEVE AI OP STAFFING >

Belangrijke toekomstige ontwikkelingen zoals page-scripting waren zeer intrigerend. De integratie van page-scripting in Business Central maakt in-app robotautomatisering mogelijk, wat aanzienlijke voordelen biedt ten opzichte van losstaande robotica-producten.

Mysolution - Directions EMEA

Dit stelt Mysolution in staat om aanzienlijke verbeteringen aan te brengen in de automatiserings-mogelijkheden van hun klanten. Bovendien kan het, los van robotautomatisering, ook klantspecifieke usecases testen door ze eenmalig vast te leggen, waardoor de robot het proces kan herhalen.

De integratie van Co-pilot en AI in Business Central

Eén van de meest opmerkelijke aankondigingen betrof de integratie van AI (Artificial Intelligence) onder de naam Co-pilot in verschillende facetten van Business Central. Op dit moment alleen nog beschikbaar in de Business Central cloud van Microsoft. Bankreconciliatie is een voorbeeld van een toepassing van co-pilot. Hoewel deze functie nog niet beschikbaar is voor Nederland, vertegenwoordigt het een veelbelovende richting voor toekomstige ontwikkelingen.

Vorig jaar waren dergelijke vooruitgangen onverwacht, maar ze zijn snel geïntegreerd in het product. Echter, de prille fase van AI duidt op talrijke ontwikkelingen in de komende maanden en jaren.

Aandacht voor het partnerprogramma van Microsoft

Microsoft legde ook de aandacht op hun partnerprogramma, waarbij ondersteuning wordt geboden bij marketing en het aantrekken van personeel vanwege een tekort op de arbeidsmarkt. Mysolution, als onderdeel van het partnernetwerk van Microsoft, profiteert van deze initiatieven.

Lees meer > De impact van generatieve AI op staffing: Een nieuw tijdperk

Klaar voor de toekomst: Integratie van nieuwe technologieën

Deze uitgebreide samenvatting geeft een kijkje in de verrijkende ervaring van Mysolution tijdens Directions EMEA 2023 en biedt inzicht in het transformerende potentieel van AI binnen de Business Central-omgeving en de toekomstige koers om deze innovaties te benutten.

De aankondigingen van Directions EMEA 2023 beloven een nieuw tijdperk van mogelijkheden voor Mysolution en haar klanten. Door AI-gedreven processen, verbeterde automatisering en geoptimaliseerde processen zullen klanten profiteren van verbeterde efficiëntie en nauwkeurigheid in hun bedrijfsvoering.

We staan klaar om deze nieuwe technologieën te omarmen en te integreren in onze eigen producten en oplossingen, wat zal resulteren in verbeterde efficiëntie en innovatie voor onze klanten.

Leer de kracht van
AI in recruitment

Bekijk de AI Masterclass en laat je inspireren door waardevolle informatie, inzichten en de opkomst van kunstmatige intelligentie. Ontdek de mogelijkheden van AI, ChatGPT, en hun toepassingen in recruitment en staffing. Leer hoe je AI verantwoord en ethisch inzet. Veel plezier!