Succesverhaal MB-ALL

Ivo Posthumus, Marketing Communications Manager bij MB-ALL, aan het woord over de fijne samenwerking tussen MB-ALL en Mysolution. Als lid van het CRM/ATS-projectteam kijkt hij tevreden terug op de ingebruikname van Mysolution Recruitment (MSR) en alvast vooruit naar nieuwe kansen die dankzij de samenwerking met Mysolution aan de horizon gloren.

PLAN DEMO >

Medewerkers van detacheerder MB-ALL werken efficiënter en slimmer dankzij het ATS van Mysolution

Door slim gebruik te maken van de recruitmentsoftware van Mysolution kan MB-ALL nog beter inspelen op de behoefte aan gekwalificeerde handhavers, adviseurs veiligheid en juristen bij gemeenten, omgevingsdiensten en andere toezichthouders. "Met het Applicant Tracking System (ATS) van Mysolution kunnen onze account-managers en recruiters effectiever en efficiënter samenwerken. Ook onze backoffice kan via dezelfde omgeving opereren. Hier profiteren zowel onze opdrachtgevers als onze kandidaten van. Met als resultaat een plezierige candidate journey en meer succesvolle plaatsingen."

Dit zegt Ivo Posthumus, Marketing Communications Manager bij MB-ALL. Als lid van het CRM/ATS-projectteam kijkt hij tevreden terug op de ingebruikname van Mysolution Recruitment (MSR) en alvast vooruit naar nieuwe kansen die dankzij de samenwerking met Mysolution aan de horizon gloren.

Complex speelveld

Als detacheerder en projectbureau van o.a. BOA’s, adviseurs, juristen en toezichthouders opereert MB-ALL in een complex speelveld. "Deze functionarissen hebben niet alleen specifieke diploma’s nodig, maar ook een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) en politieverklaring. Daarnaast moeten ze vaak eerst bij een gemeente worden beëdigd alvorens ze bevoegd aan de slag kunnen. Om onze kandidaten tijdig te kunnen plaatsen, moeten we alle formele aanstellingseisen efficiënt kunnen afhandelen, inclusief de bijbehorende documenten. En daar helpt het ATS van Mysolution enorm bij", aldus Posthumus.

"Met de software van Mysolution hebben we een oplossing die het complete recruitmentproces centraliseert."

Ivo Posthumus, Marketing Communications Manager MB-ALL

Hij weet waarover hij praat, want MB-ALL levert vakbekwame professionals aan ongeveer 400 opdrachtgevers zoals gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen. Daarnaast levert MB-ALL ook kennis, expertise en flexibel personeel voor projecten.

MB-ALL over Mysolution Software

Van candidate journey tot plaatsing

De frontoffice automatisering van MB-ALL bestond aanvankelijk alleen uit een softwarepakket voor vacatures en matching. Met als gevolg dat alle werkprocessen tussen matching en plaatsing handmatig moesten gebeuren. Posthumus: "Met de software van Mysolution hebben we een oplossing die het complete recruitmentproces centraliseert, van de candidate journey tot en met de plaatsing.

Neem de checklist die verifieert of alle documenten bij een kandidaat compleet zijn. Zonder VOG gaat er geen plaatsing de deur uit. Door dit soort functionaliteiten kunnen we accurater en efficiënter werken. MSR centraliseert het plaatsingsproces en maakt dit proces overzichtelijk. Dit bespaart ons veel ‘overhead’. Hierdoor kost het veel minder tijd om een plaatsing af te ronden."

Modulaire architectuur met Single Point of Truth

Posthumus roemt de modulaire en op Salesforce gebaseerde architectuur van de software uit Houten. "Alle data van opdrachtgevers en kandidaten komen op één plek terecht: de Single Point of Truth. De werkprocessen worden ondersteund door modules die voor hun gegevensverwerking communiceren met deze SPT. Met MSR kunnen alle functionaliteiten van het recruitmentproces modulair binnen het ecosysteem van Salesforce worden verwerkt. Dit maakte het ons gemakkelijker om voor Mysolution te kiezen.

MSR bundelt alle gegevens die door het recruitmentproces gaan. Relevante informatie kunnen we ontsluiten en analyseren via dashboards en rapportages die we in MSR zelf op maat kunnen inrichten. En daar word ik als marketeer blij van. Voor onze bedrijfsvoering is het mogelijk interessant om het ATS uit te breiden met backoffice modules van Mysolution voor bijvoorbeeld facturatie en verloning. Nu hebben we nog handwerk omdat we met separate pakketten voor de backoffice werken."

MB-ALL Mysolution

Koppelingen met andere applicaties

Het ATS van Mysolution ondersteunt ook koppelingen met andere applicaties waardoor het recruitmentproces verder kan worden geoptimaliseerd. Zoals de API naar de werken bij-website met Google for Jobs; hierdoor kan MB-ALL vacatures voorzien van rich data op de eigen werken bij-website en doorplaatsen naar vacaturebanken zoals Indeed. En dat scheelt volgens Posthumus weer SEA-kosten. Zelf maakt Posthumus graag gebruik van de koppeling met Mailchimp, het platform voor marketingautomatisering en e-mailmarketingservice. Die helpt hem om de reacties op mailings in kaart te brengen.

Datagedreven samenwerken

MB-ALL investeert in de gebiedsgebonden samenwerking tussen de eigen accountmanagers en recruiters. Deze professionals hebben volgens Posthumus eigen belangen binnen de detachering: de accountmanager gaat voor de snelle plaatsing, de recruiter voor de beste kandidaat. In het ATS van Mysolution kunnen ze hun wensen en activiteiten met elkaar afstemmen, door alle acties per vacature in het werkproces bij te houden en samen gebruik te maken van de kandidatenbase in het ATS. "Daarin kunnen we zien wanneer actuele detacheringplaatsingen van geschikte kandidaten aflopen, zodat we die kunnen doorplaatsen naar een nieuwe opdracht. Dit voorkomt dat kandidaten zonder opdracht komen te zitten of dat we onnodig nieuwe vacatures plaatsen. Door de data en rapportages in het ATS te analyseren, stellen we onze accountmanagers en recruiters in staat om tijdig te anticiperen op de personeelsbehoefte in hun werkgebied", aldus Posthumus.

ATS leidt tot betere werkprocessen

Volgens Posthumus functioneert het ATS van Mysolution als een mal voor de werkprocessen van MB-ALL. "De workflows in de software zijn gebaseerd op inzichten in hoe het recruitmentproces het beste kan worden ingericht. Ons projectteam heeft die keuzes bij de implementatie gevolgd. Ook wij denken dat het gestandaardiseerde maatwerk van Mysolution tot een accurate en efficiënte manier van werken leidt. Voor onze 37 gebruikers betekent dit wel dat zij hun huidige werkprocessen hier en daar wat moeten bijstellen. Ze moeten leren om de bestaande manier van werken op onderdelen los te laten óf aan te passen, ook al deden ze het al jaren zo. Aan dit aspect moet tijdens én na de implementatie voldoende tijd en aandacht worden besteed."

"Ook wij denken dat het gestandaardiseerde maatwerk van Mysolution tot een accurate en efficiënte manier van werken leidt."

Ivo Posthumus, Marketing Communications Manager MB-ALL

Zodra zijn collega’s goed in het recruitmentproces á la Mysolution zitten, ziet de marketeer van MB-ALL kansen om het ATS nog beter te benutten voor procesoptimalisatie. "In de software zitten functies voor signalering, alertering en notificaties. Die kunnen we gericht gaan inzetten om nog scherper aan de wind te zeilen, rekening houdend met prioriteiten en voorwaardelijkheden in het recruitmentproces van MB-ALL."

MB-ALL

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >