Succesverhaal Home of Recruitment

Over Mysolution

PLAN DEMO >

Door de sterke groei van Home of Recruitment is ook de behoefte aan een nieuw, goed ATS ontstaan. Met Mysolution Recruitment hebben ze nu één systeem waarmee ze efficiënter en makkelijker kunnen werken.

Home of Recruitment & Mysolution

De juiste keuze

Home of Recruitment (Salesrecruiters en Marketingrecruiters) is een dynamische, snelgroeiende organisatie. Als het tijd is voor nieuwe recruitmentsoftware besluiten zij over te stappen op één ATS en CRM: Mysolution Recruitment. Een juiste keuze, zo blijkt. Met als bonus een scoreboard dat de maand-, kwartaal- en jaarresultaten bijhoudt. Deze gamification geeft het team recruiters een extra boost.

Mooie match

Salesrecruiters is sinds de start in 2007 hard gegroeid. In 2015 opende het grootste Nederlandse recruitmentbureau in sales een tweede vestiging. En die groei gaat maar door. Net als de ambities. De aanvragen voor marketeers nam zo snel toe dat sinds januari 2022 een tweede label is toegevoegd: Marketingrecruiters. Beide labels vallen onder de vlag van Home of Recruitment. 

Met die sterke groei is ook de behoefte aan een nieuw, goed ATS (Applicant Tracking System) ontstaan. Jasper Bentvelsen, Manager Finance, ICT & Operations bij Home of Recruitment, heeft uit vijf partijen gekozen voor de geïntegreerde front- en midoffice-oplossing van Mysolution. Die keuze was niet zo moeilijk, vertelt Jasper Bentvelsen. “Wij waren vooral onder de indruk van de demo’s van Salesforce en merkten meteen een ‘fit’ met Mysolution. Zij nemen je echt serieus.”

"Wij waren vooral onder de indruk van de demo’s van Salesforce en merkten meteen een ‘fit’ met Mysolution. Zij nemen je echt serieus."

Jasper Bentvelsen, Manager Finance, ICT & Operations Home of Recruitment

Michael Oets, Account Executive bij Mysolution, heeft meerdere demo’s gegeven. “Wij brengen altijd eerst de processen van de klant in kaart en maken dan analyses. Zo kunnen wij demo’s geven die op hun organisatie zijn toegespitst.” Oets zag ook meteen een match tussen Mysolution en Home of Recruitment. “Het contact is heel prettig. Home of Recruitment is een zeer ambitieuze partij, oplossingsgericht en ondernemend. We sluiten dus goed bij elkaar aan.”

Mysolution-Home-of-Recruitment

Dopamine-shot

Sinds begin dit jaar vormt Mysolution de ‘kern van de bedrijfsvoering’ en maken de consultants, teamleads en managers optimaal gebruik van de mogelijkheden die de nieuwe software biedt. Het Applicant Tracking System (ATS) van Mysolution draait op het platform Salesforce en heeft een fijne userinterface en zit boordevol automatiserings- en matching features. En juist de mogelijkheden om de Salesforce-applicatie zelf naar wens te kunnen inrichten gaf de doorslag bij de keuze voor Mysolution, stelt Niels Rodenburg, Senior Recruitment Consultant bij Marketingrecruiters. “Het is één geïntegreerd systeem dat je helemaal kunt personaliseren, van A tot Z. Wij hebben zelf visuals op de homepage gemaakt en we werken nu met dashboards die echt op de consultants zijn afgestemd.” 

"Het is één geïntegreerd systeem dat je helemaal kunt personaliseren, van A tot Z. Wij hebben zelf visuals op de homepage gemaakt en we werken nu met dashboards die echt op de consultants zijn afgestemd." 

Niels Rodenburg, Senior Recruitment Consultant bij Marketingrecruiters

Volgens Oets is Home of Recruitment een zeer dankbare klant. “Zij willen alles weten, vragen alles, zoeken ook van alles zelf uit en gaan er meteen mee aan de slag. Zij halen echt alles eruit wat er in zit. Zo hebben zij ook zelf een heel gave scoreboard ontwikkeld.” 

De mensen van Home of Recruitment zijn zelf ook enthousiast over de unieke toepassing. “We hebben een visualisatiesoftware-tool aan Mysolution gekoppeld. Als een van onze consultants heeft gescoord – kandidaat heeft geplaatst bij een opdrachtgever – komt er een video van 30 seconden in beeld met dat nieuws, inclusief zijn ‘eigen’ muziekje. Op elke vestiging hangt een groot scherm met de felicitatie voor die consultant. Dan zie je dat iedereen dat met elkaar viert, high fives worden gegeven.Dat past bij de beleving van consultants, licht Niels Rodenburg toe. “De recruitmentwereld is natuurlijk een heel competitieve omgeving. Voor hen is dit een leuk bonuselement, dat werkt als een dopamine-shot.” 

Home-of-recruitment_Mysolution

 

Eigen database opbouwen 

Werken met Mysolution levert Home of Recruitment zichtbare voordelen op. Het helpt het administratieve werk te beperken, het maakt het werk voor de consultants prettiger en gemakkelijker en de taken en planning van gesprekken is overzichtelijker. Jasper Bentvelsen: “Gisteren heb ik nog een kandidaat gesproken, waarvan ik dan meteen in het systeem kan zien wat hij eerder met een collega heeft besproken. Dat heeft nauwelijks tijd gekost. Als je bedenkt dat wij duizenden interviews afnemen, dan snap je hoe belangrijk het is alle informatie overzichtelijk voor iedereen beschikbaar te hebben. Dat hebben we nu. Dan heb je die investering in een nieuw systeem in korte tijd al lang en breed terugverdiend.” 

"Als je bedenkt dat wij duizenden interviews afnemen, dan snap je hoe belangrijk het is alle informatie overzichtelijk voor iedereen beschikbaar te hebben. Dat hebben we nu."

Jasper Bentvelsen, Manager Finance, ICT & Operations Home of Recruitment

Informatie over opdrachtgevers, kandidaten, inbound en outbound leads – voorheen was dit verspreid over meerdere platforms. Nu zit het allemaal in één overzichtelijk systeem. “En dat maakt het mogelijk een heel goede database op te bouwen”, vertelt Rodenburg. “Afhankelijk van de fase in de flow zijn er verschillende datapoints. Het systeem verplicht dan het invoeren van bepaalde relevante data. Dat hoeft niet allemaal in het begin bij het eerste gesprek. Dat maakt het werken voor de consultants prettiger en zo zorg je dat je toch de hele administratie op orde hebt en bouw je een mooie database op.”  

En sinds Home of Recruitment met Mysolution werkt is er meer en sneller inzicht in de bedrijfsprestaties, stelt Bentvelsen. ‘Het geeft een visueel helder overzicht van de hele workflow en alle data. In plaats van tig tools en Excelbestanden zit alles nu in één systeem waar iedereen toegang tot heeft.” Managementinformatie is direct voorhanden. “In plaats van handmatig informatie verzamelen voor de kwartaalanalyses, kost het uitdraaien van de maandrapportage mij nu één minuut.”  

"In plaats van tig tools en Excelbestanden zit alles nu in één systeem waar iedereen toegang tot heeft."

Jasper Bentvelsen, Manager Finance, ICT & Operations Home of Recruitment

Warme overdracht 

Lieneke Overeem, Customer Success Manager bij Mysolution, is vanaf de live-gang van het systeem bij Home of Recruitment betrokken. “Dat traject is heel soepel verlopen en de overdracht was succesvol.” Als eerste aanspreekpunt voor klanten zorgt Overeem voor een ‘warme overdracht’ en houdt altijd een vinger aan de pols. “Want het stopt niet na de implementatie. De daadwerkelijke adoptie van het systeem is ook belangrijk. Daarom heb ik maandelijks overleg met klanten om hun vragen te beantwoorden en eventuele features te bespreken. Dat helpt ons ook, ook wij willen blijven innoveren.  

Mysolution_Home-of-recruitment

Bentvelsen over de samenwerking: “We hebben vanaf dag één een klik. Een keer per maand heb ik contact met Lieneke. Dan praten we even bij, dat is altijd fijn. Ik kan mijn vragen kwijt en hebben we het over nieuwe mogelijkheden. Mysolution denkt graag mee in nieuwe oplossingen.” Bentvelsen wijst er op dat een persoonlijk contact met softwareleveranciers niet vanzelfsprekend is. Juist dat zegt hij te waarderen in Mysolution. “Als je even wilt sparren, maken ze altijd tijd voor je vrij, nemen ze de moeite om even langs te komen."  

"Mysolution is een partij die meedenkt bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden."

Jasper Bentvelsen, Manager Finance, ICT & Operations Home of Recruitment

Bentvelsen streeft ook naar een toekomstbestendige relatie met zijn softwareleverancier. “Mysolution is een partij die meedenkt bij het zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Bovendien is hun software schaalbaar. Voor ons is dat belangrijk. Wij zijn ambitieus en willen onze labels verder uitbouwen en doorstomen met onze recruitmentactiviteiten. Zo zijn we bezig met een pilot voor het bemiddelen van interim professionals binnen de marketing. Als die pilot succesvol blijkt zullen we ook de urenregistratie hiervoor binnen Mysolution gaan doen.” 

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >