Recruitment, Salesforce, Data, Software

Daarom is Salesforce dé basis voor jouw recruitmentplatform

Salesforce als basis van je recruitmentplatform? Maar dat is toch een CRM-systeem? Dat klopt! Maar CRM vormt de basis van je recruitmentprocessen. Salesforce MysolutionWelke relaties je ook beheert, je wilt snel, efficiënt en flexibel werken en altijd en overal compleet inzicht hebben in je data. Salesforce is wereldwijd marktleider op het gebied van CRM. En juist voor recruiters biedt Salesforce nog veel meer voordelen. We vertellen je er graag meer over. 

De belangrijkste voordelen van Salesforce als basis van je recruitmentplatform?

We zetten ze graag alvast voor je op een rijtje:

1) Geen dubbele administratieve handelingen, door de koppeling met je e-mail en agenda.
2) Direct toegang tot meer (potentiële) kandidaten en waardevolle data, dankzij de integratie met social media zoals LinkedIn.
3) Altijd en overal inzicht in je gegevens, van vacatures, campagnes, klanten en kandidaten, voor jou en je collega’s.
4) Optimaal gebruik maken van nieuwe recruitmenttechnologieën, doordat je jobmarketing en inbound marketing tooling eenvoudig kunt koppelen.
5) Gebruiksvriendelijke dashboards en rapportages geven realtime inzicht en overzicht.

Meer dan alleen recruitment

Een database van kandidaten, plus een aantal vastgelegde administratieve processen rondom werving, selectie en contracten, vormen de basis van je platform. Maar vandaag de dag draait recruitment om zoveel meer. Denk aan (online) sourcing, job marketing (al dan niet met marketing automation tooling), workflows, talent management, data analytics en reporting. Logisch dat je daarmee veel meer verwacht van de software die je gebruikt.

Data, snelheid en inzicht

Recruitment draait, net als CRM, steeds meer om data, snelheid en inzicht. Je wilt kandidaten niet alleen snel vinden, maar ook een pijplijn van potentiële kandidaten opbouwen, nog voor ze actief solliciteren. Je wilt zorgen voor een vlekkeloze candidate journey, door elk contactmoment soepel te laten verlopen, waarbij je zo weinig mogelijk last hebt van administratieve rompslomp.

Dashboarding en rapportage Recruitment Mysolution Salesforce

Klanten wil je met een platform graag inzicht geven in het wervingsproces. Een CRM-systeem als basis van je ATS is daarom zo gek nog niet. Want een modern CRM-platform, zoals Salesforce, is juist vanuit deze behoeftes ontwikkeld.

Een platform dat zich aanpast aan jouw organisatie en processen

Daarnaast heeft Salesforce een aantal belangrijke pluspunten, wat het een ideale basis maakt voor jouw recruitmentplatform. Zo heeft Salesforce een uitgebreide marktplaats van add-ons, waarmee je jouw oplossing zo kunt inrichten dat het systeem voor jou werkt, in plaats van andersom. Je kunt alle tooling die je nodig hebt voor jouw organisatie samenbrengen en gemakkelijk aanpassen.

Niet alleen je processen zijn altijd in ontwikkeling, ook als bedrijf sta je waarschijnlijk nooit stil. Salesforce is vanaf het begin gebouwd en ontwikkeld in de cloud en is de grootste aanbieder van online CRM. Dit heeft als voordeel dat je altijd gemakkelijk kunt op- of afschalen en dat je door automatische updates altijd beschikt over de nieuwste versie van de software.

Mysolution Recruitment Salesforce SoftwareDe recruitmentsoftware van Mysolution werkt volledig op het Salesforce platform

Een ander veel genoemd voordeel van Salesforce is dat het echt gebruiksvriendelijk is en intuïtief werkt. Dat betekent dat je snel aan de slag kunt én dat je veel tijd bespaart als het gaat om administratieve processen. Neem alleen al de integratie met Outlook of Gmail: je hoeft afspraken, updates en e-mailtjes maar één keer in te voeren en alle data worden op de juiste plek opgeslagen.

Mysolution Recruitmentsoftware

De recruitmentsoftware van Mysolution draait volledig op het Salesforce platform. We bieden recruiters een recruitmentsoftware oplossing die voelt als een persoonlijke assistent. Zo biedt de software een overzichtelijke to do lijst en inzicht in de statussen van opdrachten en kandidaten. Houd overzicht over je kandidaten door gemakkelijk te zoeken in de database. 

Whitepaper ATS Mysolution Software

Benieuwd welke 11 functionaliteiten in jouw ATS
niet mogen ontbreken? Lees het whitepaper!

Lees meer