Succesverhaal Westerduin Groep

Over Mysolution

PLAN DEMO >

De Westerduin Groep houdt niet van half werk. De personeelsbemiddelaar met een groot netwerk in het midden van het land en zeventig vaste medewerkers kiest daarom voor de totaaloplossing van Mysolution.

Westerduin & Mysolution

Succesvol digitaliseren

De IT-dienstverlener voor de flexmarkt gaat het complete werkproces bij de Westerduin Groep automatiseren. Westerduin kiest namelijk voor de totaaloplossing van Mysolution: het Total Talent Management Platform (TTM). Bestaande uit Mysolution Recruitment voor de automatisering van de front-, en midoffice en Mysolution Flex voor de ondersteuning van alle backoffice processen. Met Total Management kan Westerduin het juiste talent op de juiste plek krijgen en de risico’s van de verschillende contractvormen beter managen.

Slimmer en datagestuurd werken

Westerduin Groep wil met Mysolution Recruitment de searching & matching van kandidaten slimmer en datagestuurd inrichten. Daarnaast moet Mysolution Flex het tijdschrijven, de facturatie, de verloning en de financiële administratie efficiënter en gebruiksvriendelijker maken.

"We kunnen nu met één oplossing minstens vijf van onze huidige systemen vervangen."

Gertjan van Delden, Algemeen Directeur Westerduin Groep

“We kunnen nu met één oplossing minstens vijf van onze huidige systemen vervangen. Bovendien koppelt Mysolution het dataverkeer en de workflow van de front-, mid- en backoffice naadloos aan elkaar. En niet minder belangrijk is dat Mysolution ons helpt om bij te blijven in de digitale wereld”, zegt Gertjan van Delden, algemeen directeur van de Westerduin Groep. Het bedrijf gelooft in het gestandaardiseerde maatwerk én de innovatieve ontwikkelkracht van Mysolution.

Het beste uit twee werelden

Het is de missie van Westerduin om mensen aan een passende baan te helpen. Met een goed salaris en uitzicht op vast werk. “Wij hebben een passie voor de mens en Mysolution heeft een passie voor slimme oplossingen die ons bij deze missie helpen. Met onze samenwerking combineren we het beste van die twee werelden”, zegt Reinier Westerduin.

"Wij hebben een passie voor de mens en Mysolution heeft een passie voor slimme oplossingen die ons bij deze missie helpen."

Reinier Westerduin, Ondernemer Westerduin Groep

Reinier Westerduin richtte het bedrijf in 2007 samen met zijn broer Harmen op. Destijds begonnen de broers een uitzendbureau in Tiel dat inmiddels is uitgegroeid tot HR-partner voor werkgevers in de groensector, logistiek, bouw, techniek en het onderwijs. De Westerduin Groep telt tien vestigingen. Het hoofdkantoor zetelt in Veenendaal. In 2013 kwam broer Maarten het directieteam versterken. Inmiddels hebben de drie broers wat afstand genomen van de dagelijkse leiding en fungeren ze als aandeelhouder en sparringpartner van de directie, met elk een eigen aandachtsgebied.

Mensenwerk combineren met big data

De Westerduiners zijn ‘mensen-mensen’ die er blij van worden om anderen aan mooi en passend werk te helpen. “Natuurlijk helpen we hiermee ook onze opdrachtgevers, maar we beschouwen werkzoekenden niet minder als klant”, aldus Reinier. De Westerduin Groep is gebouwd op het netwerk van de Westerduiners in met name de techniekbranche. Reinier: “Toen we met ons bedrijf begonnen, hadden we veel connecties in die wereld. Die gebruiken we nog steeds om kandidaten aan vacatures te koppelen. Uitzendwerk is wat dat betreft echt mensenwerk.

We helpen nog steeds veel mensen via-via en van mond-tot-mond aan een baan. Maar met de komst van digitale vacaturebanken en sociale media redden we het niet met alleen de contacten in onze telefoon. We proberen nu op alle mogelijke manieren in te spelen op de mogelijkheden van digitalisering. Met de slimme applicaties van Mysolution voor search en matching via internet kunnen we nog meer werkzoekenden sneller aan werk helpen, en opdrachtgevers aan werknemers die bij hen passen.” Westerduin wil de menselijke aanpak van haar bedrijf combineren met de kracht van big data die straks met Mysolution nog meer binnen handbereik ligt.

Overname OnRecruit helpt met de datawarehouse

Dankzij de recente overname van OnRecruit door Mysolution kan de Westerduin Groep straks optimaal profiteren van big data. Deze oplossing combineert de marketing, de website, de software voor front-, mid- en backoffice en e-mail marketing data in één datawarehouse. Een BI-tool vertaalt deze data naar rapportages en dashboards waarmee de marketing nauwkeurig kan worden afgestemd op de klantvraag en de omzetdoelstellingen. De vraag welke kanalen het meeste bijdragen aan plaatsing, omzet en uren kan dan na enkele muisklikken worden beantwoord. Ook het management, het recruitmentproces en de verkoop kunnen met behulp van OnRecruit datagestuurd worden ingericht en aangestuurd.

"Met de slimme applicaties van Mysolution voor search en matching via internet kunnen we nog meer werkzoekenden sneller aan werk helpen, en opdrachtgevers aan werknemers die bij hen passen."

Reinier Westerduin, Ondernemer Westerduin Groep

Algoritmes en online marketing

Volgens algemeen directeur Van Delden speelt Westerduin met de keus voor Mysolution strategisch in op de toenemende digitalisering van hun business. Mysolution Recruitment is bijvoorbeeld gekoppeld aan applicaties die met behulp van algoritmes de skills van werkzoekenden inventariseren en beoordelen. Deze algoritmes kijken naar de cv en werkervaring van potentiële kandidaten op internet en vergelijken die met alle online gepubliceerde vacatures.

Westerduin verwacht dat de digitalisering het zoeken en plaatsen van kandidaten bij opdrachtgevers minder arbeidsintensief maakt, zodat zijn collega’s nog meer tijd kunnen besteden aan de menskant van dit proces. Hij doelt hiermee op het belang van persoonlijk contact met werkgevers en werkzoekenden om de juiste matches te maken. “Denk niet dat personeelsbemiddeling dankzij algoritmes en big data een volautomatisch proces wordt. Het gaat erom dat wij die data combineren met onze persoonlijke inschatting van kandidaten. Hebben zij de juiste werkmentaliteit en passen ze bij de cultuur van de werkgever?”, zo licht Westerduin toe.

Van Delden verwacht met de digitale mogelijkheden van recruitmentsoftware de online marketing van de Westerduin Groep verder te kunnen uitbouwen. Ook in dat opzicht kiest Westerduin met Mysolution (inclusief OnRecruit) voor de toekomst.

Implementatie en migratie

De Westerduin Groep is klaar voor de implementatie van Total Talent Management Platform. Mysolution Recruitment en Mysolution Flex leveren hiervoor het benodigde platform.
Westerduin_Logo_ZwartHet bedrijf heeft deze totaaloplossing van Mysolution inclusief functionaliteiten zoals Textkernel, Jogdigger, WhatsApp en de digitale handtekening van CM.com aangeschaft. Dit zijn bewezen partneroplossingen van Mysolution. Integratie met voor Mysolution onbekende applicaties is hierdoor bij Westerduin niet nodig en dat maakt de implementatie op voorhand minder complex.

Uiteraard moeten de data binnen de bestaande systemen van Westerduin worden gemigreerd naar Mysolution, maar dat proces is al volop gaande. Westerduin: “Wij gaan nu voor een soepele implementatie, met tevreden medewerkers die vanaf januari 2022 dankzij de nieuwe software hun werk beter, gemakkelijker en sneller kunnen doen.”

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >