Succesverhaal Undutchables

Over Mysolution

PLAN DEMO >

Nick van der Dussen, General Manager Undutchables aan het woord over Mysolution: "In mei 2019 werd Mysolution Recruitment geïmplementeerd. Met deze op Salesforce gebaseerde oplossing voor de frontoffice kan de recruiter nóg efficiënter werken en meer tijd vrijspelen voor het contact met klanten en sollicitanten."

Undutchables werkt samen met Mysolution aan de ideale candidate journey voor meertalig talent

Ook middelgrote flexbedrijven plukken de vruchten van automatisering. Naast de grote spelers op de arbeidsmarkt werken ook steeds meer kleine en middelgrote uitzenders en recruiters met de software van Mysolution. Deze organisaties digitaliseren hun werkprocessen niet alleen om efficiënter te kunnen werken, maar ook om hun relatie met opdrachtgevers en kandidaten te optimaliseren.

Een sprekend voorbeeld hiervan is recruiter Undutchables uit Amstelveen. Deze pionier in de werving van meertalig talent koos bewust voor de digitalisering van de front- tot de backoffice om uit te kunnen blinken in customer intimicy. Undutchables kent zijn opdrachtgevers en kandidaten. Deze internationale recruiter investeert in persoonlijke relaties om de perfecte match tussen werkgevers en talent te maken. Niets is immers persoonlijker dan het verbinden van mensen.

Meer tijd vrijspelen voor contact met klanten en sollicitanten

Undutchables werkt zowel in de front- als backoffice al jaren met de software van Mysolution. In mei 2019 werd Mysolution Recruitment geïmplementeerd. Met deze op Salesforce gebaseerde oplossing voor de frontoffice kan deze recruiter nóg efficiënter werken en meer tijd vrijspelen voor het contact met klanten en sollicitanten. Met de nieuwe software kan Undutchables deze contacten ook beter stroomlijnen en uitbouwen.

De ambitie van Undutchables stopt niet bij de invoering van Mysolution Recruitment. Met behulp van de OnRecruit integratie wil het recruitmentbureau met zes vestigingen in Nederland en één in Stockholm de ideale candidate journey voor meertalig kantoorpersoneel en kennismigranten creëren.

Efficiënt pionieren

Sinds eind vorige eeuw groeit de behoefte aan meertalig kantoorpersoneel van Nederlandse bedrijven met vestigingen en opdrachtgevers in het buitenland. Judith van de Klundert en Ilse Visser speelden hier in 1996 op in, toen zij op een zolderkamer in Amsterdam met Undutchables begonnen. Een gouden greep, want de globalisering van het bedrijfsleven bleek de toekomst. De recruiter helpt meertalig talent aan uitdagende internationale banen en is partner in business van werkgevers die naar deze mensen op zoek zijn. Dat partnerschap vertaalt zich in een breed dienstverleningspakket: uitzenden, werving & selectie, detachering, HR-services en executive search.

Undutchables is een mooi voorbeeld van een klassiek zolderkamersucces dat begon met twee pioniers. Maar ook pioniers kunnen alleen overleven als hun bedrijfsvoering meegroeit met de dienstverlening. “Onze automatisering begon met een ERP-pakket waarmee we documenten konden genereren en we efficiënter onze gegevens konden verwerken. Dit pakket hebben we later vervangen door de uitzendsoftware van Mysolution, waarmee we behalve onze backoffice ook onze frontoffice konden digitaliseren. Hierdoor nam onze efficiëntie verder toe”, zegt Nick van der Dussen, General Manager van Undutchables.

Dirk en Nick - Undutchables Mysolution-1

Links Nick van der Dussen, General Manager Undutchables,
rechts Dirk Meeuws, Product Owner Mysolution

Nick van der Dussen, General Manager, Undutchables2-1Nick van der Dussen, General Manager Undutchables

Het belang van een slim ATS

De implementatie van Mysolution Recruitment in mei 2019 was een volgende logische én strategische stap in de automatisering van Undutchables. Van der Dussen: "Met het ATS van Mysolution kunnen we zowel kandidaten bij vacatures als vacatures bij kandidaten zoeken. Hierdoor realiseren we nog snellere en betere matches.

Door de koppeling met Textkernel Search & Match kunnen we zowel binnen als buiten de ATS semantisch naar kandidaten zoeken. Hierbij houdt het systeem rekening met de synoniemen van functiebenamingen in verschillende taalgebieden. Dat laatste is voor ons natuurlijk erg belangrijk." Volgens de General Manager is Mysolution Recruitment continue in ontwikkeling, wat goed aansluit bij de dynamiek van de huidige arbeidsmarkt.

De candidate journey als succesfactor

De recruitmentsoftware van Mysolution biedt Undutchables de tools van Salesforce om doelgericht te investeren in de candidate journey. “Met de OnRecruit integratie kunnen we die reis beter volgen en analyseren. Hierbij combineren we de data in ons ATS met die van onze website en online marketing”, zo licht Van der Dussen toe.

In het internationale bedrijfsleven maken medewerkers in tal van kantoorfuncties het verschil met hun meertaligheid en taalvaardigheid. Elke meertalige werkzoekende binnen of buiten de Europese Unie die zo’n functie bij een Nederlands bedrijf ambieert, behoort tot de doelgroep van Undutchables. Volgens Van der Dussen is het een uitdaging om in deze niche van de arbeidsmarkt geschikte kandidaten te bereiken en die als recruiter aan je te binden. “We willen daarom graag weten via welke netwerken en kanalen onze vacatures worden gevonden, wie er wel of niet solliciteren en welke sollicitaties tot succesvolle plaatsingen leiden. Die big data hebben we nodig om de candidate journey te optimaliseren en daar een succesfactor van te maken”, aldus Van der Dussen. 

Flexibele en behulpzame partner

Mysolution Recruitment maakt Undutchables volgens Van der Dussen toekomstbestendig. En dat ligt volgens hem niet alleen aan de functionaliteit en innovatieve doorontwikkeling van de software. Minstens zo belangrijk vindt hij het partnerschap met de leverancier uit Houten. "Ze zijn voor ons een partner zoals wij die ook graag voor onze eigen relaties zijn, gericht op verbinding en resultaat. De mensen van Mysolution zijn bereikbaar, flexibel en behulpzaam."

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >