Recruitment automation:
Van CV-screening tot chatbots

De wervingssector staat bekend om zijn intense concurrentie, waarbij vooral kleine en middelgrote recruitmentbureaus vaak voor aanzienlijke uitdagingen staan bij het streven naar groei en expansie. Doordachte strategieën bieden de mogelijkheid om te transformeren tot multinationale organisaties die kunnen wedijveren met de voornaamste spelers in de branche. Eén van de drie scale-up strategieën voor een effectieve digitalisering in recruitment richt zich op automatisering in het wervingsproces.

Efficiëntie, productiviteit en groei

Automatisering wordt steeds belangrijker in de recruitmentbranche, omdat het bureaus helpt tijd te besparen en handmatige fouten te verminderen. Bureaus kunnen automatisering omarmen door e-mailcampagnes te automatiseren om kandidaten betrokken te houden, AI-tools te gebruiken om CV’s te analyseren en topkandidaten te identificeren, en chatbots te gebruiken, om de eerste screening van kandidaten te voltooien en het inplannen van afspraken.

"Digitalisering maakt het zoeken en plaatsen van kandidaten minder arbeidsintensief, waardoor we meer tijd kunnen besteden aan het waardevolle menselijke aspect van het proces. Persoonlijk contact met werkgevers en werkzoekenden blijft essentieel om de juiste matches te maken."

Reinier Westerduin, Oprichter Westerduin

Investeren in technologie

Technologie is essentieel voor het succes van elk recruitmentbureau, en bureaus moeten investeren in de juiste tools en software om concurrerend te blijven. Een applicant tracking system (ATS) is een must-have voor elk bureau, omdat het helpt bij het beheren van kandidaatgegevens, het bijhouden van vacatures en het automatiseren van het wervingsproces.

Toolingen

Andere tools, zoals social media platforms, AI-gestuurde CV-screening software en chatbots kunnen bureaus ook helpen hun wervingsproces te verbeteren en hun workflow te stroomlijnen. Door automatisering te omarmen, kunnen wervingsbureaus zich richten op hoogwaardige activiteiten zoals het opbouwen van relaties met kandidaten en klanten, in plaats van te verzanden in repetitieve taken. 

"Er zit veel logica in het systeem en de tools zijn eenvoudig in gebruik. Daarmee kunnen we efficiënter werken in een moderne omgeving die naadloze samenwerking tussen afdelingen - ook op afstand - mogelijk maakt."

Remco van den Heuvel, CFO Charlie works

Optimaliseer jouw wervingsproces

Optimaliseer jouw wervingsproces en verhoog de efficiëntie van jouw wervingsbureau door te investeren in een Applicant Tracking System (ATS). Een ATS is een softwaretoepassing die speciaal is ontworpen om wervingsbureaus te ondersteunen bij het beheren van kandidaatgegevens, het volgen van vacatures en het automatiseren van het aannameproces.

Cloud-based ATS

Het wordt sterk aanbevolen om te kiezen voor een cloud-based ATS. Een cloud-based ATS stelt jouw bureau in staat om de kandidatendatabase, vacatures en het volgen van sollicitanten op één centrale locatie te beheren, en op elke gewenste plek of moment te openen. Een ATS biedt realtime toegang tot gegevens, verbetert de communicatie tussen recruiters en managers, en biedt waardevolle inzichten om het wervingsproces te optimaliseren.

Weet jij welke features onmisbaar zijn in je recruitment software?

Deze checklist benoemt dé 11 benodigdheden die niet mogen ontbreken in je ATS waardoor je:

  • Sneller en meer matches maakt.
  • Zo min mogelijk administratie uitvoert.
  • De kandidaat en klant altijd happy zijn!

Deze 11 functionaliteiten zijn onmisbaar in jouw ATS 2021 Mysolution

DOWNLOAD DE ATS CHECKLIST >

Enkele voordelen van het afnemen van een ATS

Door te investeren in een geavanceerd ATS-systeem kunnen organisaties profiteren van
geautomatiseerde workflows en nauwkeurige gegevensanalyses.

Cijfer Mysolution - 1

Wervingsproces stroomlijnen | Een ATS versnelt en vereenvoudigt het wervingsproces door automatisering van taken zoals vacatureplaatsing, cv-screening en communicatie met kandidaten. Dit leidt tot een naadloze en gestroomlijnde ervaring voor zowel recruiters als kandidaten.

Cijfer Mysolution - 2

Handmatige werklast verminderen | Door het werken met geautomatiseerde workflows neemt een ATS de repetitieve en tijdrovende taken uit handen. Ontvang automatisch meldingen en herinneringen op basis van vooraf ingestelde criteria, bijvoorbeeld wanneer een arbeidscontract bijna afloopt of wanneer een kandidaat heeft gesolliciteerd.

Cijfer Mysolution - 3

Verbeterde efficiëntie | Een ATS biedt realtime inzichten en rapportages over het wervingsproces, waardoor recruiters de voortgang van vacatures en sollicitanten kunnen volgen. Dit bevordert snellere besluitvorming, vermindert fouten en verbetert de algehele efficiëntie van het recruitmentteam.

Succesverhaal over Mysolution

ImpressiveGreenApple

ImpressiveGreenApple (IGA) is een ambitieus recruitmentbureau dat met behulp van Mysolution Recruitment haar digitalisering naar een hoger niveau heeft getild. Na een succesvolle implementatie werkt IGA nu met de frontoffice-oplossing van Mysolution, op het Salesforce-platform, die is ingericht naar de wensen van de klant.

Met Mysolution Recruitment heeft IGA hun efficiëntie verhoogd, documentgeneratie geautomatiseerd en gepersonaliseerde dashboards en rapportages verkregen.

"Dankzij Mysolution is het plezier in het werk bij onze mensen nog verder toegenomen."
Pia van Boven, Directeur ImpressiveGreenApple

LEES HET SUCCESVERHAAL >


Download whitepaper drie scale up strategien voor een effectieve digitalisering in recruitment

 

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

AFSPRAAK PLANNEN >