Mysolution

Manpower samen met Mysolution op reis in nieuw Business & IT-landschap

ManpowerGroup is de derde grote HR-dienstverlener uit de top 5 van de flexmarkt die Mysolution als partner in business kiest. Mysolution bedient nu de nummer 2, 3 en 4 van deze markt. En die positie is juist voor ManpowerGroup van grote betekenis. “De mensen van Mysolution begrijpen onze sector en business. Zij maken ons sterker in de inrichting en automatisering van de backoffice”, zegt Erik Janse, director IT & Processes van ManpowerGroup.

Zijn organisatie staat voor de uitdaging om een nieuw toekomstbestendig Business & IT-landschap te ontwikkelen dat alle bedrijfsprocessen efficiënt ondersteunt, bruikbare data oplevert en betrouwbaar met informatie omgaat. In die reis kan ManpowerGroup nu een beroep doen op de kennis en ervaring van Mysolution.

Tekenmoment Manpowergroup Mysolutionv.l.n.r. Reinier Nieuwenhuis (Mysolution), Jeroen Zwinkels (ManpowerGroup), Jan Beekman (Mysolution) en Erik Janse (ManpowerGroup) tijdens het officiële tekenmoment.

Greenfield met één IT-landschap

ManpowerGroup kiest voor de oplossing van Mysolution omdat die op een platform en applicatie (Dynamics Navision/Microsoft Business Central) van Microsoft draait. Microsoft biedt de stabiliteit, synergie en betrouwbaarheid die ManpowerGroup nodig heeft om de data, informatie en applicaties van de afzonderlijke bedrijfsonderdelen te migreren naar één IT-landschap.

Momenteel heeft elk merk van de ManpowerGroup een eigen IT-landschap. Om de bedrijfsvoering te standaardiseren en uniformeren werkt ManpowerGroup aan een greenfield aanpak. Straks zal één Business & IT-landschap dit greenfield optimaal faciliteren.

Digitalisering en AVG

In het greenfield van ManpowerGroup staat digitalisering van de dienstverlening centraal. Werkgevers en werkzoekenden ontmoeten elkaar op een platform. Zij voeren daar gegevens in waarmee ManpowerGroup opdrachtgevers aan de juiste kandidaten helpt en kandidaten werk bezorgt dat bij hen past. De gebruikers van het platform kunnen daar eenvoudig en efficiënt hun gegevens registreren en bijhouden. Om deze dataverwerking te laten voldoen aan de AVG, is het volgens Janse nodig dat de gebruikers eigenaar van hun eigen gegevens worden. Zij besluiten dan zelf welke informatie zij delen met ManpowerGroup en andere betrokkenen.

Branchekennis maakt het verschil

Jan Beekman, Managing Partner van Mysolution, is het met Janse eens dat de branchekennis van zijn mensen het verschil maakt. “Wij zijn maar met één ding bezig en dat is standaard software voor de automatisering van HR-dienstverleners, met detacheren en uitzenden als specialisaties. Veel van onze opdrachtgevers zijn zowel detacheerder als uitzender. Een consultant van Mysolution denkt in beide takken van sport niet alleen goed mee, maar kan ook vooruitdenken. Hierdoor kan hij of zij samen met de klant inspelen op toekomstige ontwikkelingen in de flexmarkt”, aldus Beekman. “Medewerkers van Mysolution zijn ook plezierig in de omgang”, vult Janse aan. “Ze zijn heel behulpzaam en staan direct voor je klaar.”

Tekenmoment Manpowergroup MysolutionHet officiële tekenmoment tussen ManpowerGroup en Mysolution.

Van 100 naar 20 applicaties

ManpowerGroup heeft afzonderlijke merken op het gebied van detachering, uitzenden en IT-projecten. “In totaal gebruiken we meer dan 100 applicaties en daarvan willen we er in het nieuwe IT-landschap maximaal 20 overhouden”, zegt Janse. Het doel hiervan is dat binnen elke discipline (zoals detachering) zoveel mogelijk op dezelfde manier wordt gewerkt. Om dat te faciliteren zijn gebruiksvriendelijke en gestandaardiseerde applicaties nodig die het werkproces ondersteunen en die op een betrouwbare en efficiënte manier data verwerken.

Tijdschrijven, verloning en facturatie

Janse noemt tijdschrijven, verloning en facturatie als voorbeeld van werkprocessen die straks binnen alle labels van ManpowerGroup op dezelfde manier worden uitgevoerd. “Voor de automatisering van deze processen maken we straks gebruik van de oplossing van Mysolution. Met hun add-on op Microsoft Dynamics Navision kan Mysolution de gestandaardiseerde oplossing leveren waar wij om vragen. Dankzij Microsoft zit er veel ontwikkelkracht achter die oplossing, zeker in combinatie met de kennis en ervaring van de consultants van Mysolution”, aldus Janse. Een oplossing die bovendien uitstekend functioneert binnen de kantoorautomatisering van MS Office 365.

Binnen ManpowerGroup wordt wereldwijd met Microsofttechnologie gewerkt. Daarom is het een vereiste dat nieuwe applicaties, zoals die van Mysolution, hier ook mee werken. Bij deze keus spelen ook belangen zoals cybersecurity een rol.

Klant en kandidaat centraal

Eind 2021 moet de transitie naar één Business & IT-landschap voltooid zijn. ManpowerGroup werkt dan zowel in de frontoffice, midoffice als backoffice met nieuwe applicaties. Waaronder de oplossing van Mysolution voor de mid- en backoffice processen contract, tijdschrijven, verloning en facturatie. Janse benadrukt dat het nieuwe Business & IT-landschap het werk van onder andere de consultants van ManpowerGroup moet vereenvoudigen, zodat zij op hun beurt meer tijd kunnen besteden aan het contact met opdrachtgevers en werkzoekenden. “Want voor hen doen we dit allemaal”, zegt Janse. Bij ManpowerGroup staan de klant en de kandidaat centraal.

Over Manpower

ManpowerGroup is wereldleider in vernieuwende arbeidsmarktoplossingen. De HR-dienstverlener is actief in meer dan 80 landen, telt 28.000 medewerkers en 400.000 opdrachtgevers en helpt jaarlijks 3,4 miljoen mensen aan werk.

De labels van de ManpowerGroup zijn Manpower, Experis, ManpowerGroup Solutions en Right Management. Experis richt zich op bemiddeling van professionals met een sterke focus op IT en bestaat uit de bedrijven Peak-IT, iSense en Experis Ciber.