Mysolution

Livegang Mysolution bij ManpowerGroup is topprestatie in coronatijd

Sinds 1 juni werken de medewerkers van Experis met de software van Mysolution voor tijdschrijven, verloning en facturatie. Onder de vlag van Experis verzorgt de ManpowerGroup drie takken van HR-dienstverlening: detachering, ‘verloning’ van zzp-ers en brokers. Volgens Erik Janse, directeur IT & Processes van ManpowerGroup, is deze livegang een ware topprestatie. "Het is nogal wat om in coronatijd zo’n groot programma op tijd te realiseren. Ondanks dat veel werk op afstand uitgevoerd moest worden, wist Mysolution alle activiteiten strak aan te sturen."

Dit compliment mag Mark Boere, als projectmanager namens Mysolution verantwoordelijk voor de oplevering van de software, in zijn zak steken. Zelf blijft hij daar nuchter en bescheiden onder. "Mijn rol bestaat vooral uit communiceren, faciliteren en monitoren. Met als doel om alle projectmedewerkers goed met elkaar te laten samenwerken, zodat het werk steeds door kan gaan."

ManpowerGroup MysolutionKantoor ManpowerGroup te Diemen, Nederland

Nieuwe uitdagingen

Ondertussen staan de volgende uitdagingen alweer voor de deur. Op 1 januari 2021 moeten de medewerkers van ManpowerGroup en Salarisprofs met de software van Mysolution werken. Later dat jaar zijn de IT-dienstverleners van ManpowerGroup aan de beurt: Peak-IT, iSense en Ciber. Ook die collega’s gaan dan met de software van Mysolution aan de slag. De contouren van het Business IT-landschap van ManpowerGroup worden steeds beter zichtbaar. Met een integratieplatform - de servicebus - als draaischijf.

Op zoek naar nieuwe uitzendsoftware? Klik hier voor de blog: 'In 6 stappen naar nieuwe uitzendsoftware.'

Integratieplatform

Met de automatisering en digitalisering van de mid- en backoffice levert Mysolution een belangrijke bijdrage aan het nieuwe Greenfield van ManpowerGroup: één business- en IT-landschap voor alle merken van deze grote, internationale HR-dienstverlener uit de top vijf van de flexmarkt. Janse: "In het Greenfield komen techniek, infrastructuur, telecommunicatie en applicaties samen. Dat vraagt om een intelligente integratie tussen de frontoffice, midoffice en backoffice." In de oplossing van Mysolution zijn de mid- en backoffice volledig geïntegreerd.

'Eén business- en IT-landschap voor de ManpowerGroup.'

De consultants van Mysolution begeleiden de integratie tussen de frontoffice- en backofficeprocessen. En die is nodig om de software van Mysolution te koppelen met het ATS van Manpower. Deze integratie maakt gebruik van een integratieplatform, genaamd Dell Boomi, dat als een soort servicebus informatiepakketjes tussen de frontoffice en backoffice bezorgt. De integratiesoftware werkt met API-calls: berichten waarmee data zoals contactgegevens worden verstuurd.

Internationale samenwerking

Het nieuwe Business IT-landschap van ManpowerGroup is niet alleen in technisch opzicht grensoverschrijdend. Bij de ontwikkeling ervan werken consultants en programmeurs uit diverse werelddelen nauw met elkaar samen. TCS, de IT-outsourcer van ManpowerGroup, werkt met teams in Amsterdam en India. In India worden de scripts getest. Ondertussen betrekt Mark Boere zo’n 18 collega’s van Mysolution bij de digitalisering van de mid- en backoffice. Als projectmanager verbindt hij die niet alleen met de teams van TCS in Amsterdam en India, maar ook met specialisten van de ManpowerGroup in Nederland en Londen. "Toen de coronacrisis uitbrak, waren wij al gewend om veel projectwerk op afstand te doen", zegt Boere.

Boere geniet van zijn faciliterende rol als projectmanager: "Ik ben tevreden als de verschillende teams en specialisten hun activiteiten goed onderling afstemmen en na zo’n afstemming weer verder kunnen met hun eigen taken. Op die manier kunnen we conform de afspraken blijven leveren."

Mark Boere, Projectmanager MysolutionMark Boere, Projectmanager bij Mysolution

Omgekeerde inkoopfactuur

Met de nieuwe software van Mysolution kunnen de medewerkers in de backoffice van de ManpowerGroup efficiënter hun werk doen. Janse: "De gegevens van klanten en kandidaten hoeven maar één keer te worden ingevoerd: dat voorkomt een dubbele administratie en bespaart dus veel tijd. Maar ook de automatische contractgenerator en de koppelingen met de cao’s van de diverse branches waarin wij actief zijn, maken het werk efficiënter."

Volgens Boere plukt elke medewerker en afdeling die is betrokken bij tijdschrijven, verloning en facturatie de vruchten van Mysolution. "Zo hebben we voor de ‘verloning’ van zzp-ers de omgekeerde inkoopfactuur (reversed billing) bedacht. Dit voorkomt onnodige verschillen tussen de verkoopfacturen aan opdrachtgevers waar zzp-ers zijn ingezet en de inkoopfacturen die deze zzp-ers naar Experis sturen." Een oplossing die het inzicht van Mysolution in de flexbranche verraadt.

Op zoek naar (nieuwe) uitzendsoftware? Klik hier voor de blog: 'In 6 stappen naar nieuwe uitzendsoftware.'