Recruitment, Recruitmentsoftware, Salesforce

Mysolution wil marktleider worden binnen de recruitmentsoftware

Het gaat goed met Mysolution. Met klanten als Brunel, Maandag, Timing en onlangs ook RGF Staffing is Mysolution marktleider met hun software in de uitzend- en detacheringsbranche. Met de nieuwe recruitmentsoftware van Mysolution ambieert het bedrijf hetzelfde in de recruitmentbranche en corporates.

Mysolution Recruitment CRM-systeem CRMArno de Haan is vanaf de oprichting in 2005 betrokken als partner en productmanager en hij gelooft in de kracht van de grote partijen als Microsoft en Salesforce, die snel in kunnen spelen op de huidige tijdsgeest. “Niets aan Artifical Intelligence doen is je kop in het zand steken!”. Oprichter van Recruitment Tech Media Martijn Hemminga ging met hem in gesprek.

Waarom richt Mysolution zich nu ook op de recruitmentbranche?

“De reden daarvoor is tweeledig. We richten ons met Mysolution sinds de oprichting in 2005 op de flexmarkt, dat is in ons geval eigenlijk uitzenden en detacheren. Iets wat bijzonder was ten opzichte van de concurrentie want de meeste pakketten in de uitzendmarkt  zijn niet geschikt voor detacheren en andersom ook niet. De meeste verloningssystemen kunnen maar één van beide goed. We zaten meteen in allebei de markten omdat ons verloningssysteem dat wel goed aankan. Daarom zijn we jarenlang gegroeid in de uitzend- en detacheringsmarkt. Recent hebben we USG als klant mogen verwelkomen. Het is mooi om zo’n groot project aan ons portfolio toe te mogen voegen.

Maar het knaagde dat sommige klanten ervoor kozen om voor hun recruitmentsysteem een andere leverancier te kiezen. Voor de flexbranche is recruitment ook belangrijk, dus toen we voor de keuze kwamen om ons of alleen te richten op de backoffice of ook de voorkant op hetzelfde niveau te brengen, was de keuze snel gemaakt. In 2016 is de knoop doorgehakt en in de zomer van 2017 hebben we Tangram overgenomen. Een degelijke softwarepartij in de werving en selectiebranche, met als voordeel de mogelijkheid van het maken van een pakket voor zowel de uitzend- en detacheringsbranche als een recruitment-oplossing voor de werving- en selectiebureaus en corporates. We wilden het nieuwe systeem namelijk ook meteen breder positioneren zodat we als bedrijf konden doorgroeien naar een nieuwe markt.”

Arno de Haan Product Owner MysolutionArno de Haan, Partner van Mysolution

Wat betekent dit voor Tangram klanten?

“We bouwen in Salesforce een product waarin de functionaliteiten van Tangram gedekt zijn zodat  klanten over kunnen. Daarnaast hebben we standaard conversie software zodat klanten, als het ware, kunnen upgraden naar Salesforce. Tangram klanten is overigens nog langdurige ondersteuning gegarandeerd dus ze hoeven niet op korte termijn over.”

Als we kijken naar eind 2020, waar staat Mysolution dan?

“Dan hopen we een stapje richting onze internationale ambities te hebben gezet, want die hebben we zeker! Ook is het doel een behoorlijk deel van de Tangram klanten te laten migreren naar onze Salesforce oplossing. We hopen een flink deel aan new business te hebben gewonnen en daarmee een groot marktaandeel in de recruitmentbranche te hebben veroverd. We staan bekend als een organisatie die haar klanten echt een stap verder wil helpen, je gaat met ons een partnership aan. Deze drive om altijd maximale ondersteuning aan de klant te willen geven vanuit onze eigen organisatie in Nederland gaan we zeker vasthouden.”

Wat zijn je verwachtingen in de recruitment technologie voor de komende jaren?

“Ik verwacht dat het de komende jaren heel belangrijk wordt om bij te houden wat er gebeurt op het vlak Artificial Intelligence. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van mails op basis van sentiment of een kandidaat-analyse op basis van alles wat op social media bekend is. Dat komt eraan! Als ‘kleine’ partij, waaronder ik ons met 80 medewerkers schaal, kun je dat niet allemaal zelf ontwikkelen. Maar ook voor de partijen die wel alles zelf ontwikkelen lijkt het lastig om dit te gaan bijbenen. Zowel Microsoft als Salesforce hebben een goed fundament liggen om hierop in te kunnen spelen. Er wordt al heel veel gedaan en daar geloof ik in. Het is altijd de vraag hoe snel dat soort technologieën echt gaan doordringen, maar er niets aan doen is echt je kop in het zand steken.”

Bron: Recruitment Tech 2019

Recruiters opgelet: ATS is de motor van je job marketing - Het belang van een goed ATS

Whitepaper ATS Mysolution

Whitepaper openen