Mysolution

Mysolution neemt je stap voor stap mee in Microsoft Business Central

Dynamics 365 Business Central, het nieuwe platform voor de digitale backoffice, biedt Microsoft een complete oplossing voor zakelijk beheer. Het is de missie van Mysolution om de flexbranche volop van deze ontwikkeling te laten profiteren. Het IT-bedrijf uit Houten wil met zijn staffing software voor uitzenders, detacheerders en recruiters optimaal inspelen op de kansen die Business Central biedt.

“We nemen onze klanten stap voor stap mee in de migratie van Dynamics NAV naar Business Central. We testen elke verandering eerst in onze eigen backoffice, zodat we zeker weten dat die werkt. Mijn eigen salaris wordt met behulp van dezelfde software uitbetaald, dus onze zorgvuldigheid is gegarandeerd”, zegt Hylke de Haan, product owner bij Mysolution.

"We testen elke verandering eerst in onze eigen backoffice, zodat we zeker weten dat die werkt."

Hylke de Haan, product owner bij Mysolution

Volgens De Haan betekent Business Central veel meer dan Dynamics NAV in the cloud. Hij onderstreept dat het om een nieuwe generatie software gaat. “Met behulp van Business Central kan de flexbranche straks met big data en kunstmatige intelligentie aan de slag. Op korte termijn biedt dit nieuwe platform concrete voordelen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en beheer”, aldus De Haan. Aan de hand van drie vragen geeft hij hierna een doorkijkje in de migratie van Dynamics NAV naar Business Central. Zie voor een toelichting van de vijf belangrijkste voordelen van Business Central onze blog.

1. Wat is nieuw aan Business Central, in vergelijking met Dynamics NAV?

Business Central draait op een webclient. Dit maakt het platform klaar voor gebruik in de cloud, voor Software as a Service (SaaS) en voor talloze integraties met andere applicaties van Microsoft. Dynamics NAV werkt al samen met Word en Excel, maar Business Central ziet er zelf ook uit als een programma van Microsoft Office; modern, maar vertrouwd. Gebruikers zullen daarom snel leren werken met nieuwe applicaties op dit platform, zoals die van Mysolution voor de flexbranche.

Via de Microsoft AppSource, die nu al zo’n 750 apps telt, kan de functionaliteit van op Business Central gebaseerde software op termijn flexibel en naar behoefte worden uitgebreid. En omdat het platform op een browser draait, kunnen al die applicaties straks via elke device worden benaderd en gebruikt: pc, laptop, tablet, notebook en smartphone. Onafhankelijk van tijd en plaats.

De innovatie die Business Central mogelijk maakt, gaat veel verder dan de genoemde praktische voordelen. De cloud biedt de rekenkracht die dit platform via Common Data Services gaat gebruiken voor big data en artificial intelligence. Deze Common Data Services vormen een datagedreven, intelligente schil rond Business Central met koppelingen naar tools zoals Azure Machine Learning.

Via dezelfde schil worden de resultaten van data-analyses weer teruggekoppeld naar Business Central. Daar kan deze input via Power BI voor grafische managementrapportages worden gebruikt.

2. Welke meerwaarde biedt Business Central aan klanten van Mysolution?

We kunnen onze software voor uitzenders, detacheerders en recruiters straks op afstand actualiseren en doorontwikkelen. Hierdoor kunnen we onze klanten gelijktijdig en tegen lagere kosten van een nieuwe update of release voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een wijziging van wet- en regelgeving, zoals de WAB. Ook kunnen we beheer en onderhoud via een SaaS-abonnement vanuit de cloud op maat aanbieden. Het beheer en onderhoud van onze software zal dus efficiënter worden. Met als bijkomend voordeel dat we meer tijd vrijspelen voor ontwikkeling, zodat we de innovatiekansen van Business Central optimaal kunnen benutten. Want het blijft onze missie om gestandaardiseerd maatwerk voor de digitalisering en automatisering van de flexbranche te leveren. Business Central helpt ons om die missie nog beter uit te voeren.

Ook eindgebruikers gaan voordelen ervaren van Business Central. De op Microsoft Office gebaseerde user interface is al genoemd. Maar er is meer. Zo kan er met Business Central in de cloud ‘anywhere, anytime en anyplace’ worden gewerkt.

3. Hoe gaan wij onze klanten en gebruikers hierbij ondersteunen?

De huidige versie 14 van onze staffing software is hybride: die draait zowel op de windowsclient die men is gewend van Dynamics NAV als op de nieuwe webclient van Business Central. In september komt versie 16 beschikbaar; die is volledig gebaseerd op Business Central, dus op de nieuwe webclient. Maar tot 1 juni 2022 ondersteunen we daarnaast ook de NAV-windowsclient. Na die datum maakt elke klant van Mysolution gebruik van Business Central. Door deze stapsgewijze aanpak kan elke klant in eigen tempo en naar eigen behoefte de migratie naar Business Central meemaken.  

Hoewel Business Central cloudgebaseerd is, zorgt Mysolution ervoor dat klanten zelfs na 1 juni 2022 de staffing software ook on-premises kunnen afnemen. Niet iedereen staat immers te springen om zo snel mogelijk in de cloud te gaan. Mysolution neemt de zorgen en twijfels van klanten over bijvoorbeeld de privacy en cybersecurity van data in de cloud serieus. We huldigen het principe “Cloud - Ready When You Are”. Wel stimuleren we klanten om nieuwe releases van onze software zo vaak en volledig als mogelijk over te nemen. Dit voorkomt omvangrijke en complexe migraties op een later moment.

Wat de vijf belangrijkste voordelen van Microsoft Business Central i.c.m. Mysolution zijn? Lees het in de blog!

5 VOORDELEN VAN BUSINESS CENTRAL