Recruitment, Recruitmentsoftware

In 5 stappen automatisch meer kandidaten sourcen

Waarom handmatig zelf alle jobboards afstruinen op zoek naar nieuwe kandidaten, voor je openstaande vacatures, als dit tegenwoordig ook kan door gebruik te maken van slimme technieken en robots. Het optimaliseren van jouw sourcing proces kan je dus eenvoudig aanpakken door het volgen van de onderstaande 5 stappen met behulp van Mysolution en NIXZ. Dus pak deze vijf minuten en ga meteen aan de slag! 

NIXZ is jouw persoonlijke robot assistent. NIXZ helpt je met het automatiseren van jouw recruitmentproces, door repetitieve taken van jou over te nemen, waardoor jij de focus houdt op de meest belangrijke werkzaamheden van een recruiter - werving & selectie. 

nixz-logo

Stap 1: Eenmalig een zoekopdracht maken

Wanneer de vacature duidelijk is opgesteld, start je de zoekopdracht en begin je met het online zoeken op de verschillende jobboards. Dit zoekwerk is vaak handmatig en herhalend werk. ‘Kandido Vind’ van NIXZ is hiervoor de juiste tool om recruiters een handje te helpen. Kandido Vind is uiteraard direct gekoppeld aan je recruitmentsoftware.

Vanuit de vacature stel je eenmalig de zoekopdracht in op het NIXZ dashboard en Kandido gaat meteen automatisch voor je aan de slag. NIXZ zoekt op LinkedIn en andere jobboards naar geschikte kandidaten en voegt ze automatisch toe aan het ATS van Mysolution. Zelf hoef je dus niet meer continu alle jobboards te checken. Dat scheelt tijd!

Zoekopdracht NIXZ en MysolutionDe zoekopdracht met behulp van NIXZ

Stap 2: Eerste filtering van kandidaten

Naast het zoeken op functietitels is het ook handig om van te voren alvast te filteren wat voor soort kandidaat je zoekt. Veel jobboards hebben de mogelijkheid, om zo specifiek mogelijk, te filteren op diverse kenmerken. Hieronder vind je voorbeelden van verschillende zoekopdrachten voor het zoeken naar de juiste kandidaat!

Filter je zoekopdracht op:

  • Zoeken naar kandidaten in de buurt.
  • Kandidaten met een bepaalde certificering.
  • Iemand met een bepaald type rijbewijs.
  • Aantal jaar werkervaring

    Deze kenmerken kun je allemaal meegeven in je zoekopdracht van Kandido.

Stap 3: Zet de gegevens in je recruitmentsoftware database

Een goed ATS, is natuurlijk dé plek om alle informatie van je vacatures en kandidaten in op te slaan. Je bekijkt via diverse platformen informatie over kandidaten waarna je deze, bij een positieve indruk, toevoegt aan je ATS.

De NIXZ plugin zorgt voor een sneller proces.

  1. Deze plugin checkt voor elk profiel dat je bekijkt of de kandidaat al in je ATS staat.
  2. Dit doet de plugin inmiddels voor profielen van LinkedIn, Indeed, werk.nl en Xing.
  3. Je kunt met één druk op de knop de kandidaat toevoegen aan je ATS en zelfs koppelen aan een vacature.
  4. Daarnaast bewerk je informatie en plaats je opmerkingen in het kandidaatprofiel vanuit de plugin.

Stap 4: Het eerste contact met de kandidaat

Wanneer je eenmaal een lijstje met geschikte kandidaten in je ATS hebt staan, wil je natuurlijk in contact komen met deze kandidaten. Je kunt ze bellen of mailen en bijvoorbeeld zo checken of de kandidaten nog beschikbaar zijn.

Met Kandido Verbind van NIXZ kun je automatisch naar alle gevonden kandidaten connectieverzoeken en gepersonaliseerde berichten versturen, op LinkedIn en Indeed. Deze berichten kun je helemaal naar jouw wens en stijl opstellen met de tokens van Kandido. Hierdoor houd jij nóg meer tijd over voor de leuke kant van je werk: écht in contact zijn met je kandidaten.

Stap 5: Sollicitatie en matching van de kandidaat

Deze laatste stap vinden recruiters vaak het leukst, want hier kom je écht in contact met geschikte kandidaten die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in jouw vacature. Ze staan klaar voor jouw verdere beoordeling en opvolging. Laat het sollicitatieproces maar beginnen! 

Recruitment Tech Mysolution-2
De juiste kandidaat is gevonden en staat in het ATS van Mysolution

Meer weten over Mysolution Recruitment & NIXZ?

Enthousiast geworden!? Laat je gegevens achter en bekijk ons webinar van <15 minuten waarin je leert hoe wij jouw recruitmentproces vergemakkelijken en wat er nog meer mogelijk is binnen Mysolution Recruitment & NIXZ.

NIXZ, OnRecruit en Mysolution
(v.l.n.r) Jan Peter Jansen (Founder NIXZ/Eonics), Jaap Postma (CEO Mysolution)
Mathijs van den Bedem (Teamleider Mysolution) en René Bolier (CEO OnRecruit).