Trends, Mysolution, AI

De impact van generatieve AI op staffing: Een nieuw tijdperk

AI (Artificial Intelligence) heeft tot nog toe nog niet de impact gehad die we hadden gehoopt en of verwacht. Generatieve AI (met ChatGPT als meest lichtende voorbeeld) heeft AI in een heel nieuw daglicht gezet. Eindelijk een chatbot die werkt en voldoet of onze verwachtingen overtreft. In dit artikel willen we je een update en visie geven op de mogelijkheden van generatieve AI, en de veelbelovende toekomst verkennen die dit biedt voor staffing en recruitment.

šŸ“¢ Bekijk onze exclusieve masterclass!
Leer de kracht van AI in recruitment, door Dirk Meeuws.

Wat is generatieve AI?

Gegenereerd door AI - MysolutionEerst, wat is generatieve AI? Generatieve AI is AI gebaseerd op foundation models, neurale netwerken met miljarden aan parameters die getraind zijn met onvoorstelbare hoeveelheden data. Op basis van deze foundation models, ook wel Large Languages Models genoemd, kunnen toepassingen worden doorontwikkeld, zoals het alom bekende ChatGPT.

Foundation models

In de wereld is er nu een nieuwe goudkoorts aan de gang met bedrijven die of tools bouwen voor specifieke toepassingen op basis van deze foundation models of bedrijven die aan het onderzoeken zijn hoe ze de mogelijkheden van foundation models in hun eigen producten kunnen opnemen. Tot die laatste categorie behoort Mysolution.

Wat zijn foundation modellen?

Foundation-modellen, zoals generatieve AI, zijn neurale netwerken met enorme parameters. Ze begrijpen en genereren natuurlijke taal, analyseren tekst en hebben diepgaand taalbegrip. Ontwikkelaars kunnen ze gebruiken voor diverse taken, zoals vragen beantwoorden, code schrijven, kunstwerken creƫren. Generatieve AI biedt boeiende interacties en verlegt de grenzen van mens-computerinteractie.

Foundation models kunnen vooral helpen bij processen waarbij taal en contentgeneratie een belangrijke rol speelt. Voor de staffing markt heb je het direct over de kern van onze business. Zeker als je de sprong maakt dat een CV eigenlijk een met taal beschreven kandidaat is en een vacaturetekst een met taal beschreven functieprofiel is. Automatisch leidt dit dan tot automatisering mogelijkheden.

Laten we samen de mogelijkheden verkennen en anticiperen op de veelbelovende toekomst die generatieve AI biedt voor de staffing- en recruitmentmarkt.

Een praktisch voorbeeld: Vacatureteksten

Laten we beginnen met een praktisch voorbeeld: het schrijven van vacatureteksten. Bij Mysolution hebben we recentelijk een nieuwe functionaliteit geĆÆntegreerd in onze Mysolution Recruitmentsoftware, waarbij we rechtstreeks gebruikmaken van ChatGPT. Met behulp van deze integratie kunnen onze gebruikers een geschikte prompt invoeren, waarna het systeem een hoogwaardige vacaturetekst genereert. Deze gegenereerde tekst kan eenvoudig worden gekopieerd en aangepast, wat een enorme tijdsbesparing oplevert. Dat is een eenvoudige eerste stap.

GIF-Mysolution-ChatGPT
Voorbeeld van hoe ChatGPT gebruikt wordt in Mysolution middels het schrijven van vacatureteksten.

De toekomst van matchen

In de nabije toekomst staat het matchen van kandidaten voor een opmerkelijke verandering. In de tweede helft van 2023 zullen we getuige zijn van een significante verschuiving in dit proces. Dankzij geavanceerde generatieve AI-technologieƫn, die wij verder gaan implementeren, wordt het analyseren van CV's volledig geautomatiseerd. Hierdoor kunnen recruiters moeiteloos CV's classificeren en de perfecte match vinden tussen kandidaten en vacatures.

Traditionele methoden zoals skillregistratie en complexe coderingen zullen plaatsmaken voor efficiĆ«ntere en intuĆÆtievere benaderingen. Met behulp van innovatieve generatieve AI kunnen recruiters suggesties doen voor kandidaten die naadloos aansluiten bij specifieke vacatures, en vice versa. Bovendien zullen geautomatiseerde tools, zoals Flows binnen Salesforce, het matchingsproces verder vereenvoudigen. Met slechts een paar klikken kunnen recruiters een geoptimaliseerde lijst met geschikte kandidaten genereren en direct aan de slag gaan.

Vacatureteksten - MysolutionDe perfect match!

Dankzij geavanceerde generatieve AI-technologieƫn, die Mysolution verder gaat implementeren, wordt het analyseren van CV's volledig geautomatiseerd. Hierdoor kunnen recruiters moeiteloos CV's classificeren en de perfecte match vinden tussen kandidaten en vacatures.

Deze technologische vooruitgang belooft het matchen van kandidaten sneller, effectiever en efficiƫnter te maken. Het biedt recruiters de mogelijkheid om hun werklast te verminderen en zich te concentreren op de meest veelbelovende kandidaten. Het is een spannende tijd waarin AI en generatieve technologieƫn een nieuwe dimensie toevoegen aan het recruitmentproces. We moedigen recruiters aan om deze innovatieve mogelijkheden te omarmen en de voordelen van AI in de praktijk te ervaren.

Het belang van menselijke controle

Het is essentieel om op te merken dat LLM's soms onnauwkeurige resultaten kunnen opleveren en hallucineren. Daarom adviseren we nog steeds handmatige verificatie van de belangrijke stappen in het matchingsproces, totdat we zeker weten dat er geen gekke dingen gebeuren. Vooral in gevallen waar een perfecte match cruciaal is. Het is nog steeds nieuwe technologie en verantwoorde toepassing daarvan is noodzakelijk.

Persoonlijke assistent van Mysolution

Handmatige controle

Het is nog steeds nieuwe technologie en verantwoorde toepassing daarvan is noodzakelijk.

De opkomst van persoonlijke assistenten

Als we verder kijken naar de toekomst, zien we de opkomst van persoonlijke assistenten, die geĆÆntegreerd kunnen worden in teams of messaging-platforms zoals WhatsApp. Deze persoonlijke assistenten kennen we met Alexa en Siri, bijvoorbeeld. De verwachtingen op het gebied van generatieve AI zijn hooggespannen, omdat we de modellen zo kunnen trainen dat elk bedrijf zijn eigen assistent krijgt die vragen van zijn klanten op dezelfde manier kunt beantwoorden zoals nu servicedesks doen. Mysolution zal dat zelf naar zijn klanten toe gaan gebruiken, maar ook zal deze technologie staffingbedrijven helpen met het maken van hun eigen assistent.

Verantwoord AI inzetten

Bij Mysolution geloven we sterk in het verantwoord gebruik van AI in de staffing en recruitment branche. Terwijl we streven naar innovatie en technologische vooruitgang, is het cruciaal om ethische overwegingen en transparantie in acht te nemen. Verantwoord AI-gebruik betekent het verminderen van vooroordelen in wervingsprocessen en het zorgen voor de privacy en beveiliging van gegevens. Als thought-leader en voorstander van transparantie, verbinden we ons ertoe om AI-tools op een verantwoorde manier te implementeren en onze klanten te begeleiden bij het maken van deze ethische keuzes.

Bij Mysolution geloven we sterk in het verantwoord gebruik van AI in de staffing en recruitment branche. Terwijl we streven naar innovatie en technologische vooruitgang, is het cruciaal om ethische overwegingen en transparantie in acht te nemen.

Ook met het oog op de komende Europese wet- en regelgeving omtrent AI, geloven we als Mysolution sterk in explainable en fair AI. Dat betekent dat we regie houden op welke informatie er gebruikt wordt, wat AI teruggeeft en waarom. Daarnaast zijn we nu al kennis aan het ontwikkelen hoe we de resultaten zo objectief mogelijk kunnen maken, waarbij we ook zorg dragen voor data security, inclusiviteit en fairness.

Behoud van creativiteit en eigen identiteit

Ook krijgen we steeds beter in de gaten hoe AI gebruikt en ingezet kan worden om jouw stijl te hanteren. We zijn ons ervan bewust dat als we daar niet actief op door ontwikkelen, kandidaten en klanten straks steeds dezelfde berichten en content zien. Dus hoe je alsnog je eigen identiteit laat doorstralen is een belangrijke voorwaarde in onze doorontwikkeling van AI in recruitment.

Leer de kracht van AI in recruitment:
Bekijk de exclusieve masterclass!

 Thumbnail - Dirk Meeuws - AI Masterclass 2023


Wil je jouw kennis van AI in recruitment naar een hoger niveau tillen? Bekijk dan de on-demand masterclass! Geleid door Dirk Meeuws, Head of Products bij Mysolution, biedt deze masterclass een unieke kans om jouw vaardigheden te verbeteren.

Tijdens zijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek heeft hij al gewerkt met AI en toepassingen in de lucht- en ruimtevaart. Leer meer over waar AI vandaan komt en waarom het nu ineens een enorme doorontwikkeling meemaakt, de mogelijkheden van AI en ChatGPT in recruitment en staffing en hoe je AI direct kan toepassen in jouw werk. Laat je inspireren door voorbeelden uit de branche en daarbuiten. Na deze masterclass ben jij een expert op het gebied van AI en kun je het effectief inzetten in jouw dagelijkse werk.

Waarom mag je deze Masterclass niet missen?

  • Verhoog jouw kennis en begrip van AI.
  • Leer hoe je AI en ChatGPT kunt toepassen in jouw wervingsprocessen.
  • Ontdek strategische mogelijkheden om jouw wervingsteam te verbeteren.
  • Laat je inspireren door real-life voorbeelden en best practices uit de branche.
  • Breng jouw recruitmentvaardigheden naar een hoger niveau en behaal succes.
  • Mis deze kans niet om jouw AI-vaardigheden te versterken!

BEKIJK DE MASTERCLASS >

Alle afbeeldingen zijn gecreƫerd met behulp van AI.