Feature Package Knock-out Questions!

Verbeter de screening van websollicitaties en bespaar tijd! Onze Feature Package Knock-out Questions helpt recruiters focussen op kwalitatieve kandidaten en verhoogt efficiëntie.

Relevantie voor gebruikers

Deze feature package is relevant voor recruiters die streven naar een efficiënter screeningsproces voor sollicitaties.

Belangrijkste voordelen 

Hieronder zijn de belangrijkste voordelen opgenomen.

 

Een betere en efficiëntere screening uitvoeren 
Herken jij dit? Hoe zorg je ervoor dat recruiters met de juiste kandidaten bezig zijn? Een hoog verloop van recruiters resulteert vaak in een gebrekkige kennis in het proces en het systeem. Hierdoor creëert jou recruiter al gauw zijn eigen werkwijze. Op welke manier zorg je ervoor dat recruiters hun tijd besteden aan kwalitatieve kandidaten en niet hun tijd verdoen aan kandidaten die niet geschikt zijn? 

Met deze feature package zorgen we ervoor dat recruiters een betere en efficiëntere screening uitvoeren op sollicitaties die vanuit de website binnen komen. 


Waarom gebruik maken van knock-out vragen

Automatisering van het screeningsproces 

Het gebruik van geautomatiseerde systemen om knock-out vragen te stellen, helpt bij het automatiseren van het initiële screeningproces. Dit vermindert handmatig werk voor recruiters en versnelt en verbetert het selectieproces. 

Prioriteren van geschikte kandidaten 

Door knock-out vragen te gebruiken, kan een recruiter snel vaststellen welke kandidaten aan de basisvereisten voldoen. Dit helpt bij het prioriteren van geschikte kandidaten voor verdere evaluatie.  

Verbeteren van de kwaliteit van het kandidatenbestand 

Knock-out vragen stellen recruiters in staat om een hoogwaardiger kandidatenbestand op te bouwen door alleen degenen toe te laten die aan de belangrijkste criteria voldoen. Hierdoor kunnen ze zich concentreren op het selecteren van de beste kandidaten voor de functie. 

Verbetering van de kandidaat ervaring 

Efficiëntie betekent niet alleen snelheid, maar ook het bieden van een positieve ervaring voor kandidaten. Door direct duidelijkheid te geven over de basisvereisten, ervaren kandidaten transparantie en weten ze waar ze aan toe zijn. 

Focus op kwalitatieve beoordelingen 

Doordat recruiters minder tijd besteden aan het evalueren van niet-relevante sollicitaties, kunnen ze zich richten op diepgaandere beoordelingen van kandidaten die overeenkomen met de kernvereisten van de functie. 

Efficiëntere doorlooptijd 

Recruiters kunnen kostbare tijd besparen door kandidaten die niet aan de minimale vereisten voldoen, snel uit te sluiten. Dit voorkomt dat er tijd geïnvesteerd wordt in het beoordelen van cv’s of sollicitaties van kandidaten die niet in aanmerking komen.  

Rapportage mogelijkheden 

Betere rapportage mogelijkheden. Hoe vaak solliciteren kandidaten die niet voldoen aan de harde criteria en hoeveel die wel voldoen? Is het aantal kandidaten dat wel voldoet aan de harde criteria te weinig, wellicht moeten de vragen dan worden bijgesteld.


Technische voorwaarden
 

Om deze feature in gebruik te kunnen nemen moet er mogelijk door de webbouwer een aanpassing worden gedaan op het sollicitatieformulier, mits zij het sollicitatieformulier beheren. De webbouwer hoeft geen aanpassing te doen, als voor het sollicitatieformulier het iframe van Mysolution wordt gebruikt. In dat geval worden automatisch de knock-out vragen getoond op het sollicitatieformulier, wanneer dit wordt gekoppeld aan een vacature.


Beschrijving van de functionaliteit
 

Aan een vacature kunnen één of meerdere knock-out vragen worden gekoppeld, zodat kandidaten bij het invullen van het sollicitatieformulier op de website, deze vragen met ja of nee kunnen beantwoorden. Op de sollicitatie is vervolgens inzichtelijk hoeveel knock-out vragen zijn behaald, zodat je sneller overzicht hebt van de kandidaten die niet voldoen aan de harde criteria.  

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat knock-out vragen relevant en eerlijk zijn, zodat geschikte kandidaten niet onbedoeld worden uitgesloten. Een gebalanceerde benadering, waarbij ook ruimte is voor evaluatie van de specifieke vaardigheden en persoonlijkheid van kandidaten, is essentieel voor een succesvol wervingsproces. 

Hieronder worden twee voorbeelden getoond van knock-out vragen die gekoppeld kunnen worden aan een vacature. De recruiter kan zelf bepalen welke vraag en/of vragen worden gekoppeld als knock-out vraag.  

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als deze vacature vervolgens wordt gepubliceerd worden deze vragen getoond op het sollicitatieformulier. Als het sollicitatieformulier van Mysolution middels een iframe wordt getoond, worden deze knock-out vragen automatisch zichtbaar op het sollicitatieformulier. Als de webbouwer een eigen sollicitatieformulier heeft opgezet, dient de webbouwer ervoor te zorgen dat de knock-out vragen getoond worden op het sollicitatieformulier. De knock-out vragen zijn toegevoegd aan onze API’s, zodat webbouwers deze informatie kunnen ophalen.  

Als de sollicitatie vanuit de website is binnengekomen in het systeem, is direct te zien of de kandidaat voldoet aan de harde criteria, de knock-out vragen. Als één van de knock-out vragen met nee wordt beantwoord, dan wordt de sollicitatiestatus direct omgezet naar Afgewezen door Recruitment.  

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving

Daarnaast ontvangt de kandidaat automatisch een afwijsmail op de vacature. 

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

In het sollicitatieproces is het mogelijk om te zien hoe de kandidaat de vragen heeft beantwoord. Dit geeft de recruiter de kans om te beoordelen of er wellicht een andere vacature is waar de kandidaat beter geschikt voor zou kunnen zijn.

Afbeelding met tekst, schermopname, software, Webpagina

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Feature Implementatie Tijd Model (FIT Model)

Standaard Implementatie (4- uur): Features die een standaard inspanning vereist.

Ben je geïnteresseerd stuur ons een mail (Consultancy@Mysolution.nl) en we nemen direct contact met je op!

 

Investering

Dit pakket bieden we aan voor EUR 999, fixed price.

Hieronder valt het voorbereiden van de MSR omgeving en het toekennen van de juiste machtigingen , het implementeren van de best practice knock-out vragen,  het e-mailsjabloon dat wordt gebruikt voor de afwijzing toelichten en laten verrijken door de klant en het initieel testen van de configuratie. De configuratie zal eerst in een sandbox worden uitgevoerd en zal na goedkeuring worden overgezet naar de productie omgeving.

 

Let op

De klant draagt de verantwoordelijkheid om de configuratie te testen wanneer dit gereed is. Na een korte demo van de consultant zou de eindgebruiker de functie binnen twee uur moeten kunnen testen.

De implementatie van deze feature package zal ook een tijdsinvestering vragen van de klant bij de ingebruikname en communicatie naar eindgebruikers. 

Deze feature package is een best practice gebaseerd op de feature knock-out vragen:

MSR-439 | Feb 2023: Knock-out vragen

 

🔗 Hier vind je alle Feature Packages die we beschikbaar hebben.