Feature Package Application Statuses

Ontdek een gebruiksvriendelijke feature die jouw bedrijfsprocessen stroomlijnt. Bespaar tijd en voorkom dat je kandidatendatabase vervuild raakt. Met gestandaardiseerde procedures en intuïtieve interface.

Relevantie voor gebruikers

Deze feature package is relevant voor recruiters die op zoek zijn naar een gestroomlijnd sollicitatieproces en het gemak van een standaard werkwijze willen implementeren, waardoor handmatige acties worden geëlimineerd, rapportages zuiver en compleet zijn en het proces intuïtiever wordt, met als resultaat een vermindering van het aantal handelingen en een gebruiksvriendelijke ervaring.

Belangrijkste voordelen

Hieronder zijn de belangrijkste voordelen opgenomen.

 

Standaard werkwijze
Door deze feature package in gebruik te nemen met onze best practice sollicitatieproces maken wij het leven voor iedereen gemakkelijker. We elimineren handmatige acties en implementeren direct een standaard werkwijze voor jouw organisatie. Door alle medewerkers door hetzelfde proces te laten lopen zorgen we er gelijk voor dat al je rapportages zuiver en compleet de werkelijkheid weergeven. Het resultaat is een intuïtiever proces!  

De standaardwerkwijze begint met het beantwoorden van een paar simpele vragen:  

 • Wat moeten recruiters vastleggen na een intakegesprek?  
  • Beschikbaarheid, 
  • Gewenst salaris, 
  • Gewenste functie, 
  • Skills, 
  • enz. 
 • Wat zijn de gewenste doorlooptijden tussen de verschillende sollicitatiestappen? 
 • Welke emailtemplates moeten we klaar zetten voor jouw recruiters? 

Een van de voordelen van onze best practice is dat alle acties binnen het sollicitatieproces op één scherm kunnen worden afgehandeld. De recruiter doorloopt een wizard, wat zeer gebruiksvriendelijk is en het aantal handelingen aanzienlijk vermindert. 


Voordelen samengevat;

Uniformiteit 

Alle recruiters werken conform hetzelfde proces. Hiermee worden de gegevens op een juiste manier vastgelegd en is het duidelijk voor alle recruiters welke informatie minimaal vastgelegd moet worden. Daarnaast stelt het organisaties in staat om kandidaten sneller te screenen.  

Gebruiksvriendelijk 

Het sollicitatieproces wordt doorlopen vanuit één flow binnen 1 scherm. Het is niet nodig om steeds heen en weer te klikken naar verschillende schermen om de data in te voeren en het proces te doorlopen. De recruiter volgt een duidelijke flow, waarin de benodigde gegevens vastgelegd moeten worden. 

Tijdigheid 

Zowel werkgevers als kandidaten profiteren van snellere reactietijden. Kandidaten ontvangen eerder feedback, terwijl werkgevers sneller geschikte kandidaten kunnen identificeren en aannemen. Hiermee wordt de candidate journey aanzienlijk verbeterd. 

Data analyse 

Doordat alle recruiters hetzelfde uniforme proces doorlopen is een betere data analyse uit te voeren. Hierdoor kan bijvoorbeeld de doorlooptijd van een sollicitatieproces worden gevolgd. Hoe snel en hoeveel kandidaten worden er afgewezen en hoe snel kunnen kandidaten worden voorgesteld, zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat? Dit en nog veel meer kan met rapportages inzichtelijk worden gemaakt. 

Werk overnemen 

Via deze best practice is het heel duidelijk wat de status is van lopende sollicitaties. Op deze manier kan bij ziekte/vakantie elkaars werk eenvoudig worden overgenomen. Zelfs als daar geen duidelijke overdracht voor heeft kunnen plaatsvinden.  


Productbeschrijving

Standaard worden in de best practice twee verschillende sollicitatieprocessen ondersteund, namelijk: 

Sollicitatieproces van klantopdrachten 
Dit zijn functies (vacatures) waarvoor een opdrachtgever geschikte kandidaten zoekt. Aan deze vacatures is altijd een account gekoppeld. 

Sollicitatieproces van wervingsvacatures 
Dit zijn doorlopende vacatures voor bepaalde functies, maar kan ook gebruikt worden voor open sollicitaties. In dit proces worden kandidaten gezocht voor specifieke/ specialistische functies die altijd geplaatst kunnen worden bij opdrachtgevers en daardoor doorlopend worden gepubliceerd. Deze vacature wordt daardoor niet gekoppeld aan een opdrachtgever. 

Voor beide processen wordt een ander sollicitatieproces doorlopen en in het systeem zullen alleen de relevante stappen getoond worden afhankelijk van de huidige sollicitatiestatus. Bij een klantopdracht, wordt namelijk een commercieel CV gegenereerd, zodat de kandidaat kan worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Bij een wervingsvacature wordt dat niet gedaan. Als een kandidaat heeft gesolliciteerd op een wervingsvacature en deze blijkt geschikt te zijn, dan gaat de recruiter opzoek naar een passende opdrachtgever. Vanuit de wervingsvacature kan de sollicitatie vervolgens worden gekoppeld aan een klantopdracht om vanuit hier het sollicitatieproces verder te doorlopen.  

Hieronder worden beide sollicitatieprocessen in een flow weergegeven. 


Best Practice flow Klantopdracht
 

Afbeelding met tekst, schermopname, diagram, Parallel

Automatisch gegenereerde beschrijving


Best Practice Wervingsvacature
 

Afbeelding met tekst, schermopname, diagram, Parallel

Automatisch gegenereerde beschrijving


Sollicitatieproces
 

In het sollicitatieproces is het mogelijk om op basis van eigen gemaakte filters te bepalen welke sollicitaties getoond worden en afgehandeld dienen te worden. Hiermee kun je bijvoorbeeld filteren op een specifieke vacature of op alle vacatures waar je zelf mee bezig bent. Er zijn nog veel meer filters mogelijk. 

Daarnaast zijn er 3 weergave mogelijkheden waarbij makkelijk geswitched kan worden tussen de verschillende weergaven, namelijk: 

1. Lijstweergave: 

Afbeelding met tekst, schermopname, nummer, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het is mogelijk om zelf te bepalen welke kolommen hier zichtbaar worden gemaakt, van de sollicitatie of de kandidaat. 


2. Detailweergave: 

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Je ziet hier o.a. het CV van de kandidaat, de gehele kandidaat-kaart, de kenmerken, heeft hij/zij al eerder gesolliciteerd en wat is daarvan de status en de aanwezige documenten. In deze weergave wordt alle informatie bij elkaar getoond om de volgende stap te kunnen zetten.  


3. Kanban weergave: 

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Deze weergave toont middels tegels de sollicitaties. Vanuit hier kan het proces ook worden doorlopen.  

De sollicitatiestatus en het vacature type bepaalt welke actie knoppen mogelijk zijn voor een sollicitatie. Hieronder zie je welke actie knoppen gebruikt kunnen worden in de status Websollicitatie. Een logische eerste actie die wordt uitgevoerd is het uitvoeren van een contactpoging, waarbij je kunt aangeven of de contactpoging succesvol was of niet succesvol. 


Afbeelding met tekst, Lettertype, nummer, lijn

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bij het kiezen van de actieknop ‘Contactpoging succesvol’ komt de Recruiter in een wizard, waarbij de beschikbaarheid, gewenste functie etc. kan worden ingevuld, zie hieronder. 

Afbeelding met tekst, software, schermopname, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving


Daarna wordt de sollicitatiestatus automatisch aangepast naar Contactpoging succesvol en daardoor zie je alleen relevante actie knoppen voor die status.  

In onderstaand voorbeeld is de sollicitatiestatus Contactpoging succesvol. In deze status is het mogelijk via een actie knop om de intake te plannen:

Afbeelding met tekst, schermopname, Lettertype, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving

Door te klikken op deze actieknop, kan de afspraak worden gepland, waarnaar deze kan worden bevestigd.  

Afbeelding met tekst, schermopname, software, nummer

Automatisch gegenereerde beschrijving


Nadat de intake is gevoerd, is het mogelijk om met één druk op de knop een commercieel cv te genereren (in het geval van klantopdracht), zodat deze daarna kan worden verstuurd naar de opdrachtgever, zie hieronder: 

Afbeelding met tekst, schermopname, lijn, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving


Via deze actie knoppen kan het gehele sollicitatieproces worden doorlopen en wordt afhankelijk van de huidige sollicitatiestatus, alleen relevante actie knoppen getoond.  

 

Feature Implementatie Tijd Model (FIT Model)

Standaard Implementatie (8 uur): Features die een standaard inspanning vereist.

Ben je geïnteresseerd stuur ons een mail (Consultancy@Mysolution.nl) en we nemen direct contact met je op!

 

Investering

Dit pakket bieden we aan voor EUR 1999, fixed price.

Hieronder valt het voorbereiden van de MSR omgeving, het implementeren van de best practice sollicitatiestappen welke hierboven zijn beschreven, het initieel testen van de configuratie en het geven van een korte demo. De configuratie zal eerst in een sandbox worden uitgevoerd en zal na goedkeuring worden overgezet naar de productie omgeving.

 

Let op

De klant draagt de verantwoordelijkheid om de configuratie te testen wanneer dit gereed is. Na een korte demo van de consultant zou de eindgebruiker de functie binnen twee uur moeten kunnen testen.

De implementatie van deze feature package zal ook een tijdsinvestering vragen van de klant bij de ingebruikname en communicatie naar eindgebruikers. 


Deze feature package is een best practice gebaseerd op verschillende features die door de tijd heen zijn uitgebracht. In de feature package worden functionaliteiten gebruikt van o.a.:

MSR-740 | Nov 2023: Configuratie actie/stap knoppen
MSR-731, 736, 791 | Nov 2023: Uitbreiding componenten in flows

 

🔗 Hier vind je alle Feature Packages die we beschikbaar hebben.