Teamsstructuur ondersteunt nu je eigen recordtypen

We hebben de Teamsstructuur geschikt gemaakt voor gebruik van je eigen recordtypen. MSR-877 | mei 2024

Voor wie is deze feature bedoeld?
Organisaties die gebruikmaken van de functionaliteit Teams.

 

Voordelen voor jou als gebruiker
  • Voor meer flexibiliteit in de Teamsstructuur kun je nu je eigen recordtypen aanmaken.
  
Uitleg van deze nieuwe feature
Wil je de Team en Teamgroepenstructuur gebruiken in combinatie met zelfgekozen recordtypen? Dat is vanaf nu mogelijk. 
Op het object Teams kun je je eigen recordtypen toevoegen om onderscheid te maken tussen verschillende soorten teams. Daarna kun je in het gerelateerde object 'Gebruikerteams' gebruikers toevoegen aan een selectie van teams per recordtype. 
In het object Gebruiker vind je een nieuw veld 'Ander Teamfilter'. Dit veld wordt automatisch gevuld met toegewezen team ID's uit het object 'Gebruikerteams' van alle aangemaakte recordtypen die anders zijn dan 'Team' of 'Groep'. Dit filter kan dan weer gebruikt worden om met een nieuw formuleveld op een gerelateerd object (bijvoorbeeld 'Vacature') te bepalen of dit 'Mijn nieuw recordtype' is (Zoals we al in de standaard doen met 'Mijn Team' en 'Mijn Teamgroep'). 
Bestaande filters en formules in workflowtegels blijven werken. Enige beperking van deze wijziging is dat je in een Workflowtegel alleen kunt verwijzen naar 1 opzoekveld; dat is in bestaande workfowtegels altijd het standaard Team opzoekveld. Wil je een nieuw recordtype in Teams gebruiken, dan maak je ook een nieuw opzoekveld aan op het gerelateerde object (bijvoorbeeld in object 'Vacature') en deze gebruik je vervolgens in het filter van een nieuwe workflowtegel.
 
Set-up
In het object maak je je eigen gewenste recordtypen aan. Op het object Gebruiker kun je naar de relevante recordtypen verwijzen in het nieuwe veld 'Ander Teamfilter'.
 
Feature Implementatie Tijd (FIT)
  • Zeer eenvoudige implementatie: Implementatietijd < 30 minuten


🔗 Hier vind je de belangrijkste features uit de Mei Release 2024