Record-links openen in een nieuw tabblad

Vanaf nu is het mogelijk om in een aantal schermen een link naar een record (zoals Persoon, Vacature, Sollicitatie, Plaatsing, enz.) te openen in een nieuw tabblad van je browser. MSR-730 | Feb 2024

Voor wie is deze feature bedoeld?

Deze feature is ontwikkeld voor alle gebruikers.
 

Voordelen voor jou als gebruiker

  • In Zoek Personen, Workflow, Sollicitatie-overzicht, Sollicitatieprocesscherm en Matchlijsten met Ctrl-klik toegang tot de gewenste informatie
  • Je houdt toegang tot het vorige scherm 

 
Record-links openen in een nieuw tabblad

In de genoemde pagina's kun je zelf bepalen welke kolommen je in het resultaatscherm ziet. In een aantal schermen bepaal je ook zelf welke gegevens in de detailweergave worden getoond. Vanaf nu kun je een link naar een record (Persoon, Vacature, Sollicitatie, Plaatsing, etc.) openen in een nieuw tabblad van je browser. Dit doe je door op de link te klikken terwijl je de Control toets (Command toets op een Mac) ingedrukt houdt. In de meeste gevallen kun je ook met de rechtermuisknop op de link klikken. Je krijgt dan het browser actie-menu, waarin je kunt kiezen hoe je de link wilt openen.
Het standaard klikgedrag is op deze plaatsen niet gewijzigd, dat wil zeggen dat een gewone muisklik hier nog steeds in dezelfde tab wordt geopend. 
Er zijn enkele uitzonderingen op de Ctrl-klik-regel, de meest noemenswaardige is het klikken op een naamveld vanuit de eerder genoemde schermen. Deze werd altijd al geopend in een nieuw tabblad om te voorkomen dat je je zoekopdracht kwijtraakt. Dit is ongewijzigd.
 

Feature Implementatie Tijd (FIT)

Er is geen implementatie/setup nodig om deze feature in gebruik te nemen.


🔗 Hier vind je de belangrijkste features uit de Februari Release 2024