Mogelijkheid gebruik van Openbare agenda's in het afspraakscherm

In het afspraakscherm is een wijziging doorgevoerd, waardoor je nu bij het aanmaken van een afspraak ook de optie hebt om deze toe te voegen aan een openbare agenda. MSR-883 | Feb 2024

Voor wie is deze feature bedoeld?

Deze feature is interessant voor alle gebruikers.
 

Voordelen

  • Afspraken kun je voortaan in een openbare agenda zetten.
 

Openbare agenda's

We hebben een aanpassing gemaakt in het afspraakscherm, zodat je bij het aanmaken van de afspraak ook kunt kiezen om deze aan te maken in een Openbare agenda. In het veld Organisator kun je naast een gebruiker ook openbare agenda's kiezen. Als de afspraak eenmaal is aangemaakt, kun je deze niet meer aanpassen naar een Openbare agenda.

Interne deelnemer

We hebben het daarnaast ook mogelijk gemaakt om jezelf als interne deelnemer te koppelen. Het was eerder alleen mogelijk om een andere gebruiker dan jezelf als interne deelnemer te koppelen.


Setup

Als je gebruik wilt maken van Openbare agenda's, zul je deze via Setup, Openbare agenda's en resources moeten aanmaken.

Je maakt eerst een agenda aan en daarna kun je met delen gebruikers toegang geven tot de agenda. Geef deze gebruikers de juiste rechten in de agenda (minimaal Details weergeven en events toevoegen).

Afspraken in openbare agenda's worden niet gesynchroniseerd naar groepsagenda's in Outlook. Echter als je een interne deelnemer koppelt, wordt voor die gebruiker wel de afspraak overgezet naar Outlook.

Overigens zullen gebruikers met een standaard Salesforce platform licentie een melding krijgen als zij de organisator willen aanpassen. Ook wordt een foutmelding gegeven als de gebruiker een agenda kiest die niet met deze gebruiker is gedeeld.

Feature Implementatie Tijd (FIT)

Behoudens de inrichting van de openbare agenda's is er geen implementatie/setup nodig om deze feature in gebruik te nemen.