Krijg inzicht in de effectiviteit van het sollicitatieproces

Je kunt twee belangrijke mijlpalen in het sollicitatieproces inzichtelijk maken: kandidaat kwalificatie en kandidaat geplaatst. MSR-578 | Feb 2024Voor wie is deze feature

Deze feature specifiek ontworpen voor recruiters in het wervingsproces en stelt hen in staat om de effectiviteit van het wervingsproces in kaart te brengen.

Voordelen van deze feature

 • Maak inzichtelijk wat je (gemiddelde) doorlooptijd is voor kwalificatie en plaatsing
 • Koppel sollicitatiestappen automatisch aan klant, vacature, team en kandidaat om vanuit meerdere dimensies te kunnen rapporteren


Meet de effectiviteit van je sollicitatieproces

Hoe lang duurt het gemiddeld voordat de kandidaat is gekwalificeerd? En belangrijker, hoe lang duurt het voordat je een kandidaat plaatst? Je kunt dit vanaf nu bij gaan houden:

 • We houden bij wanneer de kandidaat voor het eerst gekwalificeerd is. Dit maakt het mogelijk om een gemiddelde doorlooptijd te rapporteren van deze fase. Je bepaalt uiteraard zelf in welke stap in het proces je deze kwalificatie wilt vastzetten.
 • Op de kandidaat wordt ook vastgelegd wanneer deze voor het eerst succesvol wordt geplaatst. Ook hier kun je dan weer de gemiddelde doorlooptijd van rapporteren. Ook wordt dit bij de betreffende sollicitatie zelf berekend en opgeslagen.
 • Op de vacature werd al bijgehouden wanneer de vacature werd afgesloten. Op basis van het aantal gevraagde plaatsingen op de vacature, wordt deze nu ook gevuld op basis van een sollicitatiestap.
Sollicitatieproces inzichtelijk vanuit meerdere dimensies
Je kunt nu ook beter rapporteren op de inhoud en doorlooptijd van je sollicitatiestap. Voor elke stap in het proces werd ook al een stap gelogd. Wij hebben daarin de volgende verbeteringen doorgevoerd:
 1. Bij het aanmaken van de sollicitatie wordt er direct een stap aangemaakt. Voorheen werd deze alleen gemaakt bij het aanklikken van een actieknop in het sollicitatieprocesscherm, het tabblad sollicitatie in de vacature of het workflow overzicht.
 2. Vanuit de gekoppelde vacature en de sollicitatie worden nu in de stap ook de vacature, de account, de kandidaat, het team, de team groep en het (business) label gekopieerd. Hiermee kun je de relaties inzichtelijk maken.
 3. De afspraakdatum wordt bijgewerkt in de relevante stap, indien de afspraak met die status is aangemaakt vanuit de sollicitatie.
 4. Voor het berekenen van doorlooptijden, wordt nu in elke nieuwe stap de datum van de vorige stap opgenomen, waarmee de doorlooptijd tussen de huidige (aanmaakdatum) en de vorige stap wordt berekend.
 5. Tot slot hebben we de naam van de sollicitatiestap aangepast in een meer betekenisvolle waarde, bestaande uit de naam van de sollicitatie gevolgd door de 'Van status'.

Lees in dit document hoe je deze feature in gebruik kunt nemen.

Feature Implementatie Tijd (FIT)

 • Standaard Implementatie (4-12 uur)

 

Deze functionaliteit is een toevoeging op de bestaande functionaliteit om sollicitatiestappen te loggen. Deze functionaliteit bestaat al veel langer, maar het kan zijn dat dit nog niet eerder is geconfigureerd. Om het loggen van stappen mogelijk te maken dien je eerst in de configuratie een aantal zaken na te lopen. Neem contact op met je Customer Succes Manager om te bespreken hoe we je hier bij kunnen helpen.


🔗 Hier vind je de belangrijkste features uit de Februari Release 2024