Hoe kan ik alleen relevante persoonsvelden als zoekcriterium tonen in Zoek Personen?

In het scherm Zoek Personen bepaal je nu zelf op welke persoonsvelden je kunt zoeken. Zo heb je een beter overzicht van de zoekcriteria die voor jouw organisatie of gebruikers relevant zijn. MSR-561, MSR-776, MSR-833 | Feb 2024

Voor wie is deze feature?
Deze feature is specifiek ontworpen voor eindgebruikers om het werving- en selectieproces overzichtelijker te maken. Voor  applicatiebeheerders is er de mogelijkheidheid dit op organisatie- of profielniveau te stroomlijnen. Voor beide is het beheren van de benodigde veldsetinstellingen bovendien overzichtelijker gemaakt.
 

Voordelen van deze feature

 • Bepaal zelf op welke persoonsvelden je wilt zoeken
 • Voor elke aparte zoekcontext bepaal je nu de beschikbare kolommen en filters
 • Beter overzicht van relevante instellingen
 
Toon alleen relevante persoonsvelden als zoekcriterium in Zoek Personen
Deze wijziging gaat specifiek over de veldenlijst die je ziet als je in het scherm Zoek Personen klikt op 'Zoekwaarde toevoegen' en dan kiest voor 'Persoonsveld'. Tot nu toe zag je altijd een volledige lijst van alle persoonsvelden, dus ook eventueel minder relevante velden. Je kunt deze lijst nu beperken tot de relevante persoonsvelden. Dat kan op organisatie-, profiel- of gebruikersniveau.

Zoek personen veldset
 
Setup
Om te bepalen welke persoonsvelden worden getoond, ga je naar het object Persoon, Veldsets. Maak een nieuwe veldset en sleep de relevante velden in de veldset. Sla deze op en noteer de api-naam van de veldset, zichtbaar in het overzicht van veldsets.
 • Ga dan naar Setup, Aangepaste instellingen, Kolommen- en filterinstellingen.
 • Hier vind je een nieuw veld genaamd 'Zoek Personen - Persoon (Selectiecriteria)'.
 • In dit veld verwijs je naar de API-naam van de veldset die je hebt aangemaakt.
 • Bewaar de instelling.
 • Vanaf nu wordt de lijst van persoonsvelden beperkt tot de velden in de veldset. Dit is in het relevante scherm ook visueel gemaakt met de tekst 'Veldenlijst wordt beperkt door veldset'.
 • Tip: wil je op profiel- of gebruikersniveau bepalen welke veldenlijst getoond wordt, dan maak je in Setup, Aangepaste instellingen, Kolommen- en filterinstellingen een nieuwe instelling op het gewenste niveau (profiel of gebruiker). Op dat niveau verwijs je dan in het veld 'Zoek Personen - Persoon (Selectiecriteria)' naar de gewenste veldset. Voor elk profiel of elke gebruiker kan dus een andere veldset worden gehanteerd. Bij een veldset-instelling op meerdere niveaus is de instelling op het laagste niveau leidend.
Opmerkingen
 • De toegepaste veldset werkt voor zowel Zoek Personen als Vacatures > Zoek personen. Het enige verschil is dat er vanuit een vacature automatisch optionele zoekcriteria kunnen worden voorgezet. Deze blijven werken zoals je gewend bent, ook als deze geen deel uitmaken van de toegepaste veldset.
 • Bestaande opgeslagen lijstweergaves blijven werken, ook als deze persoonsvelden bevatten die geen deel uitmaken van de toegepaste veldset.
 • Niet alle veldtypen zijn geschikt als filterveld, deze verschijnen niet in de lijst van beschikbare velden. Velden in de veldset die zijn gekozen uit een gerelateerde object worden ook niet getoond in de lijst van beschikbare velden, zowel bij filter- als kolomkeuze.
 • Als je de volledige lijst van persoonsvelden wilt blijven tonen, stel je geen veldset in.
Je ziet wanneer een veldset de veldenlijst bepaalt
Het gebruik van een veldset om te bepalen welke velden getoond worden, pasten we al toe in andere onderdelen (bijvoorbeeld Matchlijst en Sollicitatieproces). Hier werd het al gebruikt om te bepalen welke filters en/of kolommen je ziet. Om je erop te attenderen dat de veldenlijst beperkt wordt door zo'n veldset, kun je dit vanaf nu in elk onderdeel zien (ook in Zoek Personen): 
 MSR-776 Veldset aanduiding 2
 
Aanvullend op deze feature hebben we de volgende verbeteringen toegepast:
 
Aparte veldsets voor Zoek personen - kolommen en Matchlijstleden (Personen) - kolommen/filters
De onderdelen Zoek personen en Matchlijstleden maakten voorheen gebruik van de instelling 'Application Process Field Set Person'. Beide onderdelen gebruiken vanaf nu hun eigen veldset-instelling voor de bepaling van de kolommen en/of filters. Zo kun je deze onderdelen onafhankelijk van elkaar indelen. In de tabel hieronder zijn deze wijzigingen opgenomen.
 
Veldset-instellingen Sollicitatieproces en Matchlijst (voorheen Talentpool) verplaatst
Voor een beter overzicht van alle veldset-instellingen die te maken hebben met kolommen, filters en zoekcriteria is een nieuwe sectie toegevoegd aan de aangepaste instellingen. Deze heet 'Kolommen- en filterinstellingen' en bevat naast bovengenoemde nieuwe instelling enkele bestaande veldset-instellingen die voorheen te vinden waren onder 'General settings'. Om beter te kunnen begrijpen welk doel de instellingen hebben, zijn ook de labels ervan vertaald en aangepast. Hieronder zie je een overzicht van de verplaatste instellingen met hun oude en nieuwe labelnamen.
 
Overzicht van alle nieuwe en verplaatste veldset-instellingen:
Oude locatie: General Settings (oude labels) Nieuwe locatie: Kolommen- en filterinstellingen (nieuwe labels)
Application Process Field Set Job
 Sollicitatieproces - Vacature (Kolommen/Filters)
Application Process Set Job Application
 Sollicitatieproces - Sollicitatie (Kolommen/Filters)
Application Process Field Set Person
 Sollicitatieproces - Persoon (Kolommen)
Field Set TalentPoolMembers
 Matchlijstleden - Match (Kolommen/Filters)
Field Set Account
 Matchlijstleden - Account (Filters) ¹
Nieuw! (gebruikte voorheen instelling Application Process Field Set Person)
Matchlijstleden - Persoon (Kolommen/Filters)
Nieuw! (gebruikte voorheen instelling Application Process Field Set Job)
Matchlijstleden - Vacature (Filters)¹  ²
Nieuw!
 Zoek Personen - Persoon (Selectiecriteria)
Nieuw! (gebruikte voorheen instelling Application Process Field Set Person) Zoek Personen - Persoon (Kolommen)

¹) Alleen zichtbaar in een Matchlijst met recordtype 'Candidate Introduction'

²) Het veld Account is een standaard filterveld binnen deze context


De verplaatste instellingen zijn geconverteerd naar de nieuwe locatie. In de oude locatie, General Settings, hebben deze achter het label '(Old)' meegekregen. Deze zullen in een volgende update worden opgeruimd. In nieuwe instellingen die voorheen afhankelijk waren van een andere instelling is de bestaande veldsetwaarde overgenomen. Ook de individuele gebruikersvoorkeuren ten aanzien van kolomindeling wordt hierbij behouden.
 
Lettertype-grootte in Sollicitatieproces-filters gecorrigeerd
In het onderdeel Sollicitatieproces werd in het filter pop-upscherm de keuzelijstwaarden en knoppen in een te groot lettertype weergegeven. Dit is gecorrigeerd. De filterknoppen zelf hebben hun vergrote lettertype behouden. 
 

Feature Implementatie Tijd (FIT)

 • Snelle Implementatie (1-3 uur): Eenvoudige, snel te implementeren feature.


🔗 Hier vind je de belangrijkste features uit de Februari Release 2024