Capaciteit van inschrijvingen per Cursus of Evenement

Stel het maximale aantal inschrijvingen per cursus of evenement in en houd het overzicht van het aantal geregistreerde kandidaten. Volgeboekt? Voorkom extra registraties op het portal voor een vlotte organisatie. MSR-778 | Feb 2024

Voor wie is deze feature

Stel deze nieuwe mogelijkheden in, wanneer je gebruikmaakt van onze cursus- of evenementregistratie op de kandidatenportal.

Voordelen van deze feature

  • Geen onnodige communicatie als cursus of evenement is volgeboekt en er toch nieuwe aanmeldingen binnenkomen via de portal


Werking

Per cursus of evenement wordt nu het aantal registraties bijgehouden in het veld 'Geregistreerde deelnemers'. Het veld 'Max. aantal deelnemers' bepaalt hoeveel kandidaten zich mogen inschrijven voor de cursus/evenement. 

Het 'Status' veld toont op het portal of het op dit moment mogelijk is om in te schrijven. Als er nog plaatsen vrij zijn, is de status 'Open'.  Als het maximaal aantal deelnemers bereikt is, wordt de status 'Vol' getoond. De knop om je in te schrijven voor een cursus of een evenement is alleen zichtbaar bij status 'Open'. 

Er is rekening gehouden met de mogelijkheid om het cursusaanbod op het portal te tonen zonder inschrijving toe te staan. Om dit te bereiken, moet je het veld 'Max. aantal deelnemers' op 0 zetten. Hierdoor wordt de status automatisch ingesteld op 'In de wacht'.

Deze beperking van het aantal deelnemers is alleen in de kandidaatportal. Vanuit MSR zelf kun je nog wel nieuwe deelnemers registreren.


Setup

Om dit te gaan gebruiken dien je de nieuwe velden toe te voegen aan de machtigingenset/profiel. Ook dien je de nieuwe velden op te nemen op de paginalay-out van de objecten cursus en Evenement. 

In de Portal Controller van de cursus dien je ook het cursus- of evenementstatus veld op te nemen en kun je indien gewenst een vertaling toevoegen voor de nieuwe status waarden.

Feature Implementatie Tijd Model (FIT Model)

  • Snelle Implementatie (1-3 uur)

 

🔗 Hier vind je de belangrijkste features uit de Februari Release 2024