Afwijsreden sollicitant op klantenportal

Verbeterde klantenportalfunctionaliteit: voeg afwijsredenen en uitleg toe bij kandidaatafwijzingen. Definieer verplichte redenen via 'Job Application Status Settings' en beheer zichtbaarheid op de portal. MSR-639 | Nov 2023

Klantportal
Met deze nieuw functie is het voor de klantenportal mogelijk gemaakt om in de 'Klant vacature' controller bij een kandidaat afwijzing een reden en uitleg van afwijzing mee te geven. In Salesforce was dit al mogelijk voor de intercedent. Nu kan de klant dit ook zelf op zijn portal.
Afwijsreden
In type aangepaste metagegevens 'Rejection reason' hadden we al de mogelijkheid om afwijsredenen en eventuele standaard uitlegteksten mee te geven. We hebben een vinkje 'Show On Customer Portal' gemaakt welke standaard op actief staat. Dit betekent dus dat een afwijsreden altijd zichtbaar is op de portal en dat je hierop kan afwijken door genoemd vinkje uit te zetten.
Of je een afwijsreden moet ingeven, stel je in bij de Typen aangepaste metagegevens 'Job Application Status Settings'. Daar kun op een status instellen dat deze een verplichte afwijsreden heeft. Zodra dat het geval is en de contactpersoon kiest de betreffende status op portal, dan moet je vanaf nu ook een afwijsreden invullen.
Na het invullen van de afwijsreden en de afwijstekst worden beide gegevens opgeslagen op de sollicitatie. De afwijsreden wordt opgeslagen in bestaand veld afwijsreden en de afwijstekst wordt opgeslagen in nieuwe veld 'Klant afwijstekst'. Daarbij wordt de volgende logica gehanteerd:
  • Als er geen afwijsreden gevuld is op de portal en in de metadata rejection reason staat wel een standaard afwijsreden ingesteld, dan wordt deze in het veld 'Afwijstekst' gevuld.
  • Als er wel een afwijsreden op portal is gevuld, dan wordt de standaard afwijstekst uit de metadata niet overgenomen naar het bestaande veld 'Afwijstekst'.

Om gebruik te maken van deze functionaliteit, dien je de machtigingen voor het object sollicitatie uit te breiden met rechten op dit nieuwe veld en moet dit veld worden opgenomen in de relevante paginalay-outs.


🔗 Hier vind je alle features uit de November Release 2023.