Aanpassingen Portal documenten

Het metadata-type Portal Document Controller is omgezet naar een Portalcontroller-object. Dit is gedaan om het beheerdersgemak te verbeteren en alle controllers op een uniforme manier in MSR te integreren. MSR-324 | Nov 2023

Alle controllers een uniforme plek in MSR
In deze release is metadata type Portal Document Controller welke we gebruiken om kandidaat documenten op de portal te tonen en te uploaden geconverteerd naar een Portalcontroller object. Dit is gedaan om het gebruikersgemak voor beheerders te verbeteren en om alle controllers op deze manier uniform een plek te geven in MSR. Hiermee is het tevens mogelijk gemaakt om kolommen in te richten die dan naar wens getoond kunnen worden. Voorheen werden er namelijk standaard kolommen gehanteerd welke niet configureerbaar waren. 

Rechten beheerders
De bestaande portal document controllers zijn automatisch geconverteerd en zijn direct bruikbaar. Wel is het nodig om de paginalay-out en rechten van de beheerders in te stellen om erbij te kunnen voor aanpassen van de configuratie.

Customer Document Controller
Naast de conversie van de kandidaat document controllers is de bestaande Customer Document Controller type ook omgezet naar de nieuwe generieke documentcontroller. Ook hier is de omzetting automatisch gedaan.

Grotere bestanden verwerken
Ook nieuw in deze release is dat je nu ook grotere bestanden kunt verwerken in de portal. In de vorige versie was het uploaden van bestanden via de kandidaat- en klantportal beperkt tot 6 MB per document. Vanaf kunnen er bestanden tot 20MB ge-upload worden. In de vorige release was er aan de Typen aangepaste metadata 'Portal Domain' de 'Maximum document upload size' instelling toegevoegd waarmee aangegeven kan worden hoe groot het bestand mag zijn. Je kunt hier een waarde invullen tussen 1 en 20 MB. Vul je hier niets in, dan wordt het maximum van 20MB gebruikt.

Limiet
Om de gebruiker te waarschuwen dat het bestand de ingestelde limiet overschrijft, kun je de standaard melding overschrijven. Ga hiervoor via de App starter en vertaal de sleutel DocumentsLargerThanNotAllowed. Het deel '{0} 'kun je laten staan:

rn3-1-4