Decimale filterwaardes in modelleerbare actie

Optimaliseer decimale waarden in Business Central-filters. Voorkom foutieve interpretatie van getallen tussen regio's, ook in de portal. C13063 | Nov 2023


In Business Central worden decimale waardes in een filter niet geëvalueerd op basis van de regio van de gebruiker, om zo te bepalen of de punt (.) of komma (,) als decimale separator moet worden toegepast. Dit geldt voor decimale waardes in filters van opgeslagen weergaves, maar ook in de filters van de modelleerbare actie. Een filter op een aantal met decimalen kan hierdoor verkeerd worden geïnterpreteerd. Voorbeeld: een aantal van 7,5 (NLD) wordt in het Engels geïnterpreteerd als 75 (ENU verwacht 7.5, komma wordt weggehaald). Op de portal is het sinds een tijdje ook mogelijk om de regio in te stellen. Maar hierdoor kunnen op de portal modelleerbare acties ook op basis van regio verkeerd geïnterpreteerd worden (dus controle op urenaantal met decimalen gaat niet goed).

Dit probleem is verholpen door in de filters van de modelleerbare actie een decimaal veld toe te voegen: Decimale filterwaarde. Door gebruik van %3 in het filter wordt deze decimale waarde juist toegepast in het filter, nadat de regio van de gebruiker welke de modelleerbare actie heeft getriggerd is toegepast op het decimale veld.


🔗 Hier vind je alle features uit de November Release 2023.