Arbeidsomvanguren: overzicht van contractuele, verloonde en gewerkte uren

Inzage in de contractuele, verloonde en gewerkte uren per arbeidsomvangperiode is essentieel om benutting in te zien. C13717 | Mei 2024

Relevantie voor gebruikers 

Relevant voor alle gebruikers

Voordelen voor jou als gebruiker

  • Op basis van de verloonde uren is te bepalen of je vanuit de werkgever voldoet aan de contractuele verplichtingen ten opzichte van de overeengekomen arbeidsomvang.
  • Op basis van de gewerkte uren is te bepalen wat de benutting van de contracturen is geweest.

Uitleg van deze nieuwe feature

Deze functie biedt inzicht in de contractuele, betaalde en gewerkte uren per arbeidsomvangsperiode. De arbeidsomvang wordt vastgelegd in de contractvoorwaarden, en op dit niveau worden de uren per arbeidsomvangsperiode bijgehouden. Op basis van de betaalde uren kan worden bepaald of de werkgever heeft voldaan aan de contractuele verplichting ten opzichte van de overeengekomen arbeidsomvang.

Op basis van de gewerkte uren kan worden bepaald wat de benutting van de contracturen is geweest. De onderliggende tabel met uren per arbeidsomvang wordt gevuld op basis van een taakwachtrijproces, waarbij per geboekte urenstaat de betaalde en gewerkte uren per contract en projectresource worden berekend.

Vervolgens wordt op de urenstaat het veld 'Arbeidsomvang berekend op' ingevuld met de huidige datum. Bij het opnieuw boeken van een regel in de urenstaat (zoals nagekomen uren) wordt het veld 'Arbeidsomvang berekend op' opnieuw leeggemaakt, zodat de arbeidsomvang opnieuw wordt berekend.

Toepassingen:

  • Op resource, contract en contractvoorwaarden is een lintknop Arbeidsomvanguren toegevoegd, welke pagina Arbeidsomvangperiodes opent. Per arbeidsomvangperiode wordt getoond wat de contracturen, verloonde en gewerkte uren zijn geweest, inclusief saldo en percentage t.o.v. verloonde uren.
  • Gewerkte uren wordt geteld werksoortinstelling 'Meetellen in berekening arbeidsomvang' (nieuwe benaming: 'Meetellen in arbeidsomvang: gewerkte uren'). Verloonde uren wordt geteld o.b.v. nieuwe werksoortinstelling 'Meetellen in arbeidsomvang: verloonde uren'.
  • Op pagina Arbeidsomvangperiodes is een feitenblok Arbeidsomvang (totaal) toegevoegd, welke de totalen over alle regels (periodes) heen toont.
  • Op projectresource en urenstaat is een feitenblok Arbeidsomvang toegevoegd, welke de uren voor de huidige arbeidsomvangperiode toont.
  • Generieke overzichten voor Arbeidsomvangperiodes en Uren per arbeidsomvangperiode, t.b.v. verdere analyse.
  • Synchronisatie van Arbeidsomvangperiodes en Uren per arbeidsomvangperiode naar MSR (via Odata). Via een later bouwpunt wordt de arbeidsomvangperiodes ook in MSR getoond.


Feature Implementatie Tijd (FIT)

  • Geen implementatie/setup nodig.


🔗Hier vind je de belangrijkste features uit de Mei Release 2024