Analysemodus

Analyseer de data van elke pagina in MSF, snel en op je eigen manier. C13461 | Feb 2024


Voor wie is deze feature

Deze feature is voor alle gebruikers van MSF van toepassing. Iedere gebruiker kent wel eens de behoefte om snel het aantal records op de pagina te tellen of een optelling te maken van een kolom met bedragen.

Voordelen van deze feature

  • Vermindert de noodzaak voor maatwerkrapporten en BI-rapportages.
  • Mogelijkheid tot directe analyses vanuit MSF.
  • Eenvoudige configuratie voor diverse analyses.


Analyseren van data in MSF met behulp van de analysemodus

Via Functiebeheer kan je de nieuwe optie Analysemodus aanzetten. 

Dit geldt alleen in release 22. Vanaf release 23.01 (Feb 2024) is de analysemodus standaard beschikbaar.

Met de gegevensanalysemodus kan je gegevens rechtstreeks vanaf de pagina analyseren, zonder dat je een rapport hoeft uit te voeren of naar een andere toepassing zoals Excel hoeft te schakelen. Het biedt een interactieve en veelzijdige manier om gegevens te berekenen, samen te vatten en te onderzoeken op een manier die lijkt op draaitabellen in Excel.

Meerdere tabbladen
In plaats van rapporten uit te voeren met verschillende opties en filters, kan je meerdere tabbladen toevoegen die verschillende taken of weergaven van de gegevens vertegenwoordigen. De analyse weergave kan worden gebruikt om een eenvoudige telling van het aantal records in het filter te tonen zoals bijvoorbeeld het aantal resources in een bepaalde status waarop gefilterd is. En door de Draaimodus te activeren in een analyse kunnen ook uitgebreidere tellingen gemaakt worden zoals bijvoorbeeld het totaal restbedrag openstaande klantenposten per vestiging.

Belangrijk om te weten is dat wanneer op een pagina de gegevensanalysemodus is ingeschakeld dat het geen van de onderliggende gegevens van de lijstpagina of de lay-out van de pagina verandert.

De analysetabbladen die je hebt toegevoegd, blijven staan totdat je ze verwijdert. Dus als je weer terugkeert naar de gegevensanalysemodus, zie je ze precies zoals je ze achterliet.

De gegevens die in de analysemodus worden weergegeven, worden beheerd door de filters of weergaven die op de lijstpagina zijn ingesteld. Hierdoor kan je gegevens vooraf filteren voordat je naar de analysemodus gaat.

Limiet
De analyseweergave heeft momenteel een limiet van 100.000 rijen. Als je deze limiet overschrijdt, krijgt je daar een melding van. Om deze beperking te omzeilen stel je indien mogelijk filters op de pagina in voordat je overschakelt naar de gegevensanalysemodus. Misschien wil je een bepaalde groep klanten analyseren of wil je alleen gegevens van het huidige jaar. Je kunt ook een vooraf gedefinieerde weergave kiezen als dit geschikt is voor uw analyse. 

Een uitgebreide uitleg vind je op deze Mysolution Help pagina.

Feature Implementatie Tijd (FIT)

Er is geen implementatie/setup nodig om deze feature in gebruik te nemen.


🔗Hier vind je de belangrijkste features uit de Februari Release 2024