Succesverhaal Timing

Over Mysolution

PLAN DEMO >

Naast flexibiliteit en innovaties heeft de oplossing van Mysolution Timing ook meer efficiency gebracht. Hoe de samenwerking tussen Mysolution en Timing verder verloopt? Lees het in onderstaande succesverhaal.

Timing kan altijd vooruit met Mysolution

Duizenden flexkrachten zijn dagelijks aan het werk dankzij Timing. De specialist in uitvoerend werk brengt al bijna dertig jaar aanpakkers en opdrachtgevers bij elkaar. Hoe ervaren ook, het bedrijf heeft zijn blik altijd naar voren gericht en staat bekend als vernieuwend. Overstappen naar het geïntegreerde softwarepakket Mysolution, in 2015, was wat dat betreft een gouden greep. Primaire bedrijfsprocessen verlopen sindsdien nog efficiënter en innovaties daarbinnen zijn gemakkelijker door te voeren.

Altijd vooruit

De IT Manager Hetty Braam, tot 2019 werkzaam geweest bij Timing, weet het nog goed. Het vorige ERP-systeem waarmee de op vijf na grootste uitzender van Nederland werkte was een meer gesloten oplossing. "Het was nauwelijks mogelijk om andere functionaliteiten eraan te koppelen", zegt zij. "Dan sta je dus stil, terwijl wij altijd vooruit willen. Wij hebben toen bewust gezocht naar een oplossing die draait op een Microsoft-platform; dan weet je zeker dat het systeem zich blijft doorontwikkelen."

De keuze viel op Mysolution FLEX. Braam: "Een hybride systeem dat onze primaire bedrijfsprocessen ondersteunt, zoals het matchen, selecteren, plaatsen, verlonen en factureren. Alles in één systeem, front- én backoffice, dat is fijn. Een voordeel. Maar inmiddels is het nog belangrijker dat het een oplossing is waaraan andere softwaresystemen eenvoudig te koppelen zijn. Denk aan contractmanagementsystemen, recruitmentsystemen en klantomgevingen. In onze markt wordt dat steeds belangrijker. Mysolution FLEX voldoet aan die behoefte."

Wendbaar en flexibel

Bij een wendbare organisatie als Timing, die ook nog Persoonality als zelfstandig payroll-label heeft, past een flexibele totaaloplossing. Dus ook het voordeel dat binnen Mysolution FLEX gemakkelijk verbeteringen en vernieuwingen door te voeren zijn, vanuit Microsoft, vanuit Mysolution én vanuit Timing, woog zwaar mee. "Daardoor blijft de snelheid waarmee het systeem zich ontwikkelt hoog. Het systeem draait tevens mee met de updates en vernieuwingen van Microsoft. Een voorbeeld daarvan is dat het platform inmiddels op alle devices aan te roepen is."

"Ook hebben we beter de mogelijkheid om wensen van onze key users uit het hele land op te pakken", vervolgt Braam. "Zij komen regelmatig met verbetervoorstellen; vaak functionele aanpassingen om bijvoorbeeld gemakkelijker iets vast te leggen voor een klant. Als we zo'n nieuwe functionaliteit willen doorvoeren, kan Mysolution dat in haar oplossing snel opvolgen."

Timing over Mysolution

Timing Uitzendbureau "Altijd werk. Altijd"

Processen versnellen  

Timing is nu vier jaar live met Mysolution FLEX. Dat heeft de landelijk actieve uitzender en haar achthonderd medewerkers naast meer flexibiliteit en innovaties ook efficiency gebracht. Braam: "Het systeem vergemakkelijkt en versnelt processen van onze intercedenten. Zaken die we handmatig deden, zoals processen rond een bevestiging, zijn nu volledig geautomatiseerd. Of stel dat een paspoort van een van onze uitzendkrachten verloopt. Dan hoeven we geen belacties meer uit te voeren, maar gaat er automatisch een mailtje uit. Het systeem regelt dat voor ons." 

Mysolution FLEX is volledig naar de wensen van Timing ingericht. "Je kunt het pakket aanpassen op je eigen processen. Zo hebben wij recent onze frontoffice opnieuw ingeregeld met call-to-action 'tegels', zodat onze medewerkers zien wat ze moeten doen. Dit kun je rolgestuurd inrichten, afgestemd op functie en taken van medewerkers. Ook fijn: Mysolution FLEX heeft de look & feel van Microsoft. Daardoor wordt het werken ermee makkelijk geadopteerd door eindgebruikers. Het is heel herkenbaar."

Levelen op strategisch niveau

Timing was de allereerste klant waar de loonmodule van Mysolution is geïmplementeerd. Daar heeft de organisatie bepaald geen spijt van. "Wij zijn er heel blij mee", zegt Braam. "We kunnen doorontwikkelen en zien onze wensen ingevuld. We zijn graag innovatief en wendbaar. Mysolution FLEX draagt daaraan bij."

Ook de samenwerking met Mysolution stemt Braam positief. Ze spreekt van 'een partnership'. 'Dat is het vanaf dag één. Met elkaar meedenken, geven en nemen. Ook op strategisch niveau met elkaar levelen: waar gaan we naartoe? Mysolution is een prettige, persoonlijke en klantgerichte organisatie. Je praat met mensen en bent geen ticketnummer. En je hebt altijd contact met de juiste persoon. Dat is het voordeel van een organisatie die geen enorme afdelingen heeft. Wij zijn daarover heel tevreden!'

Klaar voor een demo van onze oplossing?

Plan nu een demo in.

Plan een demo