Succesverhaal

Mysolution Recruitment helpt Pitt IT om schaarse ICT-kandidaten sneller en beter op te sporen

In de ICT worden medewerkers steeds vaker op houding en gedrag geselecteerd. Het draait in deze sector al lang niet meer alleen om technische kennis en vaardigheden. Dat is de ervaring van Pitt IT, een bureau voor werving & selectie, detachering en executive search van IT-professionals. Pitt IT zocht daarom recruitmentsoftware waarmee vacatureteksten en profielen van kandidaten kunnen worden verrijkt met informatie over de persoonlijkheidsaspecten van functies in de ICT. Mysolution Recruitment bleek ruimschoots aan de wensen van Pitt IT te voldoen. En biedt daarnaast allerlei tools die bij de doorontwikkeling van het bedrijf goed van pas komen.

Pitt IT over Mysolution software

Volgens Twan Swinkels, directeur en mede-eigenaar van Pitt IT, luistert de vergelijking tussen vacatures en kandidaten bij zijn in IT gespecialiseerde bureau uit het Brabantse Aarle-Rixtel heel nauw.

"Mysolution Recruitment biedt allerlei tools die bij de doorontwikkeling van het bedrijf goed van pas komen."

“Het recruitmentsysteem van Mysolution brengt ons werkproces van werving, selectie en plaatsing in lijn met de specifieke data die wij daarbij nodig hebben”, zegt Swinkels.

Zoeken naar een speld in de hooiberg

Pitt IT werft, selecteert en detacheert kandidaten voor alle mogelijke functies in de ICT-keten van een organisatie. Swinkels: “Hoe groter de verantwoordelijkheden en afbreukrisico’s van een ICT-functie, hoe belangrijker het persoonlijke profiel van de kandidaat. En daarbij gaat het niet alleen om algemene competenties, maar ook om de vraag of de specifieke persoonlijkheid en ervaring van de kandidaat bij de organisatie van de opdrachtgever passen.”

De directeur van Pitt IT noemt als voorbeeld een projectmanager in een ziekenhuis. Hoe vind je een kandidaat die voldoende stevig én flexibel met de bijzondere risico’s van een medische omgeving om kan gaan, die de gezondheidssector goed kent, veel ervaring heeft en óók nog eens bijzondere expertise over domotica in huis heeft? In een markt waarin de vraag naar ervaren ICT-ers groter is dan het aanbod, heeft zo’n opdracht veel weg van het zoeken naar een speld in de hooiberg.

Minder fouten en meer maatwerk

De applicatie waar Pitt IT tot medio 2019 mee werkte, bood géén doelgerichte en efficiënte oplossing voor het zoeken en selecteren van kandidaten voor de specifieke vacatures bij opdrachtgevers. “We zochten een ATS waarmee onze medewerkers de gegevens van opdrachtgevers, vacatures en kandidaten accuraat en efficiënt kunnen verwerken en rapporteren. In lijn met hun werkproces en met als doel om onze klanten sneller en beter aan de juiste mensen te kunnen helpen”, aldus Swinkels. “De demo van Mysolution bij ons op kantoor liet overtuigend zien dat de mogelijkheden van hun recruitmentsoftware wél in onze behoefte kunnen voorzien.”

“De demo van Mysolution liet overtuigend zien dat de mogelijkheden van hun recruitmentsoftware wél in
onze behoefte kunnen voorzien.”

Kantoor Pitt IT, Pitt IT werkt met de Mysolution software
Het kantoor van Pitt IT

 

Twan Swinkels over MysolutionTwan Swinkels, Directeur en Mede-Eigenaar van Pitt IT

Waarmee maakt Mysolution Recruitment dan precies het verschil voor Pitt IT? Swinkels: “Het recruitmentsysteem van Mysolution werkt in de cloud en is schaalbaar, zodat mijn medewerkers met elk denkbare device en onafhankelijk van tijd en plaats hun gegevens van opdrachtgevers, relaties en kandidaten kunnen invoeren en bijwerken. Unieke gegevens hoeven meestal maar één keer in het systeem te worden ingevoerd en dat werkt niet alleen veel efficiënter, maar beperkt ook de kans op fouten. Maar voor ons is minstens zo belangrijk dat we de kenmerken van vacatures, kandidaten en de daarop aansluitende zoekcriteria in Mysolution Recruitment op maat kunnen inrichten. Zodat we recht kunnen doen aan de vaak complexe eisen die onze opdrachtgevers in hun vacatures opnemen.”

"Mysolution maakt niet alleen verschil met haar
software, maar ook met de mensen."

In de beleving van Swinkels maakt Mysolution niet alleen het verschil met haar software, maar ook met de mensen. Volgens hem beschikken de consultants van Mysolution in ruime mate over kennis van de flexbranche. “Wij ervaren Mysolution hierdoor niet als leverancier, maar als een partner in business. De collega's van Mysolution reageren snel en oplossingsgericht op onze vragen en denken proactief en constructief mee, zonder dingen te beloven die ze niet waar kunnen maken”, aldus Swinkels. Dat Mysolution deze ondersteuning ook ná de implementatie van de applicatie blijft leveren, ervaart Swinkels als een specifieke meerwaarde.

Complete gereedschapskist

Pitt IT zocht toekomstbestendige recruitmentsoftware die de doorontwikkeling en groei van het bedrijf ook op langere termijn kan faciliteren. Swinkels omschrijft Mysolution Recruitment als een “Complete gereedschapskist met veel tools die nu nog niet allemaal worden gebruikt, maar die in de toekomst hun waarde kunnen bewijzen.”

"Met behulp van Einstein Analytics houd je overzicht over je behaalde resultaten en waar de kansen liggen."

Als voorbeeld van een gereedschap waar zijn medewerkers nu al veel profijt van hebben, noemt Swinkels de interne chatfunctie waarmee collega’s elkaar kunnen attenderen op kandidaten. Ook is hij enthousiast over Einstein Analytics: “De Business Intelligence-software biedt gemakkelijk uitgebreide rapportages en analyses, waardoor je op een snelle manier overzicht houdt over je behaalde resultaten en waar de kansen liggen.” De snelheid en het gemak waarmee vacatureteksten met Mysolution Recruitment kunnen worden gepubliceerd, blijken volgens Swinkels bij zijn bedrijf eveneens in een behoefte te voorzien. Met dank aan de koppeling met enkele grote vacaturebanken.