Werken bij Mysolution

Collega aan het woord

Van docent Nederlands naar developer

"Na mijn studie Nederlandse Taal en Cultuur heb ik een tijdje voor de klas gestaan als docent Nederlands, maar dat bleek niet voor mij weggelegd. De IT heeft me altijd getrokken, maar ik twijfelde aan mijn beta-skills. Via een oriënterend gesprek kwam ik bij .NET terecht, en via tutorials, Microsoft cursussen, en een goed gesprek met Jan Beekman kwam ik in 2013 bij Mysolution terecht, als Nav Developer."

Eindeloos veel mogelijk binnen Salesforce

"In september 2017 zijn we begonnen met ons nieuwe product op basis van Salesforce: Mysolution Recruitment. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij de technische ontwikkeling van het product. Van technisch design tot uitlevering, van versiebeheer tot buildproces, alle facetten van de ontwikkeling komen aan bod.

Dit is met name een fantastische en unieke ervaring. We zijn begonnen met Salesforce omdat dit in onze ogen het beste CRM pakket op dit moment is. Tegelijkertijd wist ik niets van de technische kant van Salesforce, en binnen de organisatie was deze kennis ook niet aanwezig. Maanden van research, vallen en opstaan volgden. Maar tenslotte begon het product vorm te krijgen. We kregen onze eerste feature, onze eerste release en onze eerste klant. We kregen steeds meer vertrouwen in het ontwikkelproces, en programmeren werd gemakkelijker. Nu, ruim anderhalf jaar later, hebben we een groot aantal klanten en meerdere developers. Toch staan we nog maar aan het begin van de ontwikkeling. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om uit te bouwen. Ik leer elke dag wel wat nieuws en ik ben nog lang niet uitgeleerd."

IMG_1550 Photoshop

Programmeertaal is ook een taal

"Als Developer bij Mysolution ben je veel meer dan een programmeur. Mijn werk begint vaak met een idee of een gedachte. Een Consultant heeft gemerkt dat er bij een aantal klanten een wens leeft, en het besluit is genomen om van de wens werkelijkheid te maken. Maar hoe? Dan denken we daar samen over na. Pas als we daar een duidelijk beeld van wat er gebouwd moet worden en hoe, wordt de taak ingepland en ga ik er mee aan de slag. Tijdens de bouw maak ik zelf de technische keuzes, en overleg ik met de Consultant over keuzes die impact zouden kunnen hebben op het product. Naast programmeren komt er dus ook een hoop communicatie bij aan te pas. Het is die wisselwerking tussen programmeren en communicatie dat mijn werk zo leuk maakt.

Aan mijn beta-skills heb ik geen moment meer getwijfeld. Ik doe wat ik leuk vind en ik houd iedereen die zich verwondert over mijn overstap altijd voor: Ach, een programmeertaal is ook een taal."

Bekijk vacature Salesforce developer